Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del Bilag 194
Offentligt
Konference om strategisk fødevareforskningsom grundlag for en vækstdagsordenNationalmuseets festsal, 22. marts 2012
PROGRAMDen danske fødevareklynge er verdens 3. største og står for 150.000 arbejdspladser i hele Danmark. Hele 20 pct. afden samlede danske vareeksport kommer fra fødevareklyngen og beløber sig til mere end 110 mia. kr. Samtidig ervækstpotentialet stort, da fødevareproduktionen i 2050 skal øges med 70-100 pct. for at dække det stigende globalebehov.Denne konference sætter fokus på, hvordan Danmark indfrier fødevareerhvervets vækstpotentiale i et frugtbart og in-novativt samspil mellem private virksomheder og offentlige vidensinstitutioner understøttet af gode rammebetingelser.Danmark har i dag en fremtrædende international position på fødevareområdet, men hvis vi fremover skal fastholde ogudbygge denne position kræver det investeringer i offentlig og privat forskning og udvikling. Konferencen skal væremed til at skabe debat omkring værdierne af fødevareforskningen for virksomheder og samfund, og hvordan forskningkan være med til at løse de store samfundsmæssige udfordringer.
Konferencier:Benedicte Strøm
Tidspunkt13.00 — 13.1013.10 — 13.2513.25 — 13.40
ProgramindholdVelkomstHenrik C. Wegener, prorektor for DTUDansk fødevareforskning – et fundament for fremtidig vækstOle Linnet Juul, branchedirektør for DI FødevarerBedre mad i stor skala- fødevarekvalitet og teknologi i samspilJens Adler-Nissen, professor ved DTUPaneldebatDeltagere: Kirsten Brosbøl (S); Sofie Carsten Nielsen (R); Jonas Dahl (SF); Tina Neder-gaard (V); Rasmus Jarlov (K); Jens Henrik Thuelsen Dahl (DF); Torben Harring, koncern-direktør DLG/formand for LMC; Esben Laulund, vicepresident Chr. Hansen/formand forInSPIRe, Bjarke Bak Christensen, institutleder ved Institut for Fødevarevidenskab KU,og Jørgen Schlundt, institutdirektør for DTU FødevareinstituttetPauseHvad får Danmark ud af strategisk fødevareforskning?Erik Bisgaard Madsen, prodekan for KUFremtidens fødevareforskning- KU’s erfaringer med erhvervssamspil som baggrund for en ny strategiArne Astrup, professor ved KUHvordan optimerer vi samarbejdet mellem erhvervslivet og universiteterne?Birgitte Skadhauge, forskningsdirektør for Carlsberg A/SPlanerne for dansk fødevareforskning og udvikling (tbc)Mette Gjerskov, fødevareministerAfrundingHenrik C. Wegener, prorektor for DTU
13.40 — 14.25
14.25 — 14.4514.45 — 15.0015.00 — 15.15
15.15 — 15.3015.30 — 15.4515.45 — 16.00
Konferencen er arrangeret af Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og DI Fødevarer