Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12
FIV Alm.del Bilag 36
Offentligt
1041641_0001.png
1041641_0002.png
UDVALGSSEKRETARIATET

NOTAT

EU FORSLAG OG DOKUMENTER PÅ UDVALGET FOR FORSKNING,INNOVATION OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSERS OMRÅDE

Genvej til FIV-udvalgets EU-dokumenter, EU-rådsmødeoversigter mv.

På udvalgets hjemmeside er det nu muligt, nemt og hurtigt, at finde EU-sagerinden for udvalgets sagsområde.På udvalgets forside under links samt på siden vedr. udvalgetsarbejdsområde, under punktet ”Tværgående udvalg: Finans-sager og EU-sager” findes links direkte til EU-Oplysningens hjemmeside vedr. verserendeog kommende EU-sager vedr. Udvalget for Forskning, Innovation ogVideregående Uddannelser.
16. november 2011Ref.:
Mads FallesenStudentermedhjælper
Her kan der læses om:

[1] EU-konsulentens oversigtsnotat om FIV

De vigtigste forslag til EU-lovgivning på område for Udvalget forForskning, Innovation og Videregående Uddannelser, som er fremsatog ikke vedtaget i Rådet og/eller i Europa-Parlamentet samtmeddelelser, hvorom der endnu ikke er vedtaget rådskonklusioner.Forslag til forventede forslag til ny EU-lovgivning, meddelelser og lign.på området for Udvalget for Forskning, Innovation og VideregåendeUddannelser, jf. Kommissionens arbejdsprogram for 2011, som blevfremlagt den 27. oktober 2010.

[2] Statusblade for EU-sager på FIVs område

Her findes alle verserende EU-sager på udvalgets område. På hvertstatusblad finder du selve EU-forslaget samt notater,udvalgsspørgsmål, redegørelser og meget mere, som Folketinget harmodtaget.Her findes f.eks. grundnotatet, aktuelle notater, henvendelser samtudvalgsspørgsmål, der relaterer sig direkte til et forslag eller grøn-eller hvidbog fra Kommissionen.Her findes også direkte, dybe links til forslaget i de 4 store EU-databaser: PreLex, Rådets Register, Europa-Parlamentets OEIL samtIPEX.
1/2
F.eks. kan meddelelsen fra Kommissionen om: ”Intelligenteforsyningsnet: Fra innovation til etablering”, findes her.

[3] EU-bilag tilgået Europaudvalget vedrørende forskning m.m.

Her er der adgang til mere end 900 bilag om forskning og teknologiskudvikling m.m.F.eks. kannotatet vedr. besøg af EU-kommissær for forskning, innovationog videnskab, fru Máire Geoghegan-Quinn findes her.

[4] Rådsmøder inden for forskning

Via rådsmødeoversigten findes Rådets pressemeddelelser fra afholdterådsmøder (det indre marked, industri og forskning), redegørelserfra bl.a. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelsersamt dagsordener og samlenotater tilgået Folketingets Europaudvalg (ognormalt også FIV) forud for de enkelte rådsmøder.F.eks. Rådsmøde nr. 3113 29/09 2011 om Rådets afgørelse for EURATOM-pakken for forskning og uddannelse på det nukleare område.
2/2