Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12
FIV Alm.del Bilag 280
Offentligt
1154179_0001.png
1154179_0002.png
Danmarks Forskningspolitiske Råd inviterer tilkonference om forskningsbaseret uddannelse
Torsdag den 11. oktober 2012 på Kosmopol, Fiolstræde 44, København K.Forskningsbaseret uddannelse nævnes ofte som samfundets vigtigste resultat af uni-versiteternes virke. Men hvad er forskningsbasering egentlig? Hvordan sikrer vi detbedst mulige samspil mellem forskning og uddannelse på universiteterne? Og hvorforer forskningsbasering og høj uddannelseskvalitet så vigtigt for aftagerne af universi-teternes kandidater?Danmarks Forskningspolitiske Råd har i det seneste år sat fokus på universiteter-nes værdiskabelse for samfundet. Efter en årrække med markante investeringer frasamfundets side i universiteternes forskning skal forskningens fulde potentiale for atskabe værdi i samfundet udnyttes. Den forskningsbaserede uddannelse udgør en delaf kernen i forskningens værdiskabelse for samfundet. Den er også central for voresopfattelse af, hvad det vil sige at være et universitet. Alligevel er det stadig usikkert,hvad begrebet forskningsbasering præcist dækker over, ligesom der er uklarhed omgraden og diversiteten af forskningsbaseringen i de danske universitetsuddannelser.Konferencen sætter fokus på, hvad der gør forskningsbaseret uddannelse vigtig foraftagerne af universiteternes kandidater, og hvordan den forskningsbaserede uddan-nelse kan udvikles til gavn for kvaliteten af de danske universitetsuddannelser.Danmarks Forskningspolitiske Råd inviterer en bred gruppe af interessenter, inklusi-ve politikere, universiteter, virksomheder, råd og fonde, til at deltage, når den forsk-ningsbaserede uddannelse sættes til debat.Konferencen finder sted torsdag den 11. oktober 2012 på Kosmopol, Fiolstræde 44,København K, kl. 13.30 – 17.05.Du kan tilmelde dig ved at klikke på denne mail og sende navn, titel, e-mailadresse ogarbejdssted til [email protected]. Pladser tildeles efter først til mølle-princippet.Med venlig hilsen
2012Invitation
Claus Hviid ChristensenFormand for Danmarks Forskningspolitiske Råd”
Program:
Sted og tid:Kosmopol – 11. oktober klokken 1330-1705
Konferencevært:Hans Müller Pedersen, direktør i Styrelsen for Forskning og Innovation
2012Program

Kl. 13.30

VelkomstvedClausHviidChristensen,formandforDanmarksForsknings·politiskeRåd: Forskningsbaseretuddannelseidetværdiskabendeuniversitet?

Kl. 13.40

IndlægveduddannelsesministerMortenØstergaard

Kl. 13.55

SteenRiisgaard,administrerendedirektøriNovozymes: Hvadforventerfremtidensvirksomhederafkandidaterfradanskeuniversi·teter?

Kl. 14.20

PhilippaLevy,professoranddeputychiefexecutive,TheHigherEducationAcademy(UK): Factsandfictions:Whatisresearchbasededucation,whyisitimportant,andhowdowedevelopit?

Kl. 14.55

Paneldebat:Hvadervoresmålsætning? Paneldeltagere:rektorJensOddershede(SyddanskUniversitet/DanskeUniversiteter),forskningspolitiskchefCharlotteRønhof(DanskIndustri),uddannelsespolitiskordførerEmilieNayberg(DanskeStuderendesFælles·råd),professorCarlBache(SyddanskUniversitet/VidenskabernesSelskab)

Kl. 15.20

Pause

Kl. 15.55

HanneLethAndersen,prorektorpåRoskildeUniversitet: Forskelpåforskningsbaseretuddannelse:Potentialerforforbedring?

Kl. 16.15

SørenBarleboRasmussen,formandforAkkrediteringsrådet: Forskningsbaseringafuniversitetsuddannelser–etkvalitets·ogakkrediteringsperspektiv

Kl. 16.35

Paneldebatfortsat:Hvadervejenfrem?

Kl. 16.55

ClausHviidChristensen: Afrunding–treskarpepointer.

Kl. 17.05

Slut