Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12
FIV Alm.del Bilag 198
Offentligt
1114136_0001.png
1114136_0002.png
Udvalget for Forskning, Innovation og VideregåendeUddannelserv/ formand Rasmus PrehnFolketinget, Christiansborg1240 København K
Den 30.april 2012Jnr: 08.007-001Jnr. 08.405-050
Invitation til samarbejde om europæisk parlamentarisk debat omvidensbaseret politikudvikling den 18.juni 2012 i KøbenhavnSom en del af en stor EU finansieret satsning på at udbrede teknologivurdering tilhele Europa afholdes d.18.juni et parlamentarisk debatarrangement omvidensbaseret politikudvikling og beslutningstagning indenfor videnskab, teknologiog innovation.Nedenfor kan I læse mere om EU's satsning på at udbrede teknologivurdering, somgår under navnet PACITA. I kan endvidere læse mere om det parlamentariskedebatarrangement, ligesom vi vedlægger det foreløbige program.Som nævnt på mødet mellem udvalget og Teknologirådet den 13. marts 2012 erdette parlamentariske møde blandt andet en mulighed for at få indsigt i og drøfteandre landes modeller for teknologivurdering. Formålet med denne henvendelse erderfor at afklare, om udvalget og/eller enkelte medlemmer ønsker at deltage i ogbidrage til det parlamentariske debatarrangement den 18. juni, og om udvalget kanlægge lokaler til arrangementet.PACITA – udbredelse af teknologivurdering til hele EuropaDet EU-finansierede projekt ”Parliaments and Civil Society in TechnologyAssessment” (PACITA) løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande.Projektet ledes af det danske Teknologirådet og har til formål at styrke kapacitetenog institutionaliseringen af vidensbaseret politikudvikling på områder, derinvolverer videnskab, teknologi og innovation. Det sker på baggrund af deneksisterende teknologivurderingspraksis i Europa, som i dag primært erinstitutionaliseret i Vest- og Nordeuropa, men med det klare mål at udbredepraksis og metoder til lande i Europa, der ikke aktuelt arbejder med parlamentariskteknologivurdering.PACITA er EU's største satsning indenfor Science in Society programmet underFP7.
Læs eventuelt mere om PACITA påwww.pacitaproject.eu
Parlamentarisk debatarrangement i KøbenhavnPACITA projektet omfatter frem til 2015 en række forskellige europæiskeinitiativer fra store konferencer og eksempelprojekter til sommerskoler,træningsseminarer og nationale debatter.Den 18. juni 2012 afholdes et parlamentarisk debatarrangement om vidensbaseretpolitikudvikling og teknologivurdering i København. Arrangementet fokuserer pådebat mellem parlamentarikere fra hele Europa, om hvilken rolleteknologivurdering kan spille i politikudvikling indenfor områder, der involverervidenskab, teknologi og innovation.Programmet vil byde på keynotes fra førende europæiske forskere ipolitikudvikling og teknologivurdering, men først og fremmest er der lagt op til, atparlamentarikerne kan indgå i en debat om, hvad teknologivurdering kan bidragemed, hvordan den kan institutionaliseres og hvilke ønsker parlamentarikerne har tilfremtidens teknologivurdering.Inddragelse af UdvalgetTeknologirådet og PACITA konsortiet vil meget gerne inddrage Udvalget forForskning, Innovation og Videregående Uddannelser i det parlamentariskedebatarrangement. Først og fremmest vil vi selvfølgelig gerne invitere udvalgetsmedlemmer til at deltage i arrangementet den 18. juni.Derudover ville det være en god gestus til de deltagende parlamentsmedlemmer,hvis arrangementet kunne afholdes i Folketinget. Vi har fået oplyst atLandstingssalen er ledig d.18.juni, og salen vil egne sig godt til denparlamentariske debat. Udvalget vil således kunne få en form for værtsrolle iforhold til de europæiske deltagere i arrangementet. Det skal nævnes, at PACITAbetaler alle omkostninger i forbindelse med arrangementet.Jeg håber, både som leder af Teknologirådet og som koordinator af PACITA, atUdvalget har lyst til at involvere sig i det parlamentariske debatarrangement, og vistiller meget gerne op til uddybning og spørgsmål.
Med venlig hilsenLars KlüverSekretariatschef i Teknologirådet
2