Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12
ERU Alm.del Bilag 71
Offentligt
1047932_0001.png

Henvendelse:

Danica Pension må gerne opkræve 48 kroner om måneden i gebyr for at udbetale pension til sine kunder.Det fastslår Højesteret, der dermed stadfæster en afgørelse fra landsretten.Den endelige dom er et nederlag for Forbrugerrådet, der vurderer, at gebyrerne har en værdi af 1,5milliarder kroner, som pensionsopsparerne altså går glip af.Forbrugerrådet har set sagen som en prøvesag i forhold til, at selskaber kan få lov til at sende omkostningervidere til forbrugerne via selvopfundne gebyrer.

Administration koster

Højesteret vurderer, at der er omkostninger forbundet med administrationen af de forsikringer, som sagerneangår.Danicas regler om gebyrerne er godkendt af eller anmeldt til Finanstilsynet.- Der foreligger ikke oplysninger om, at Finanstilsynet har haft indvendinger mod omkostningsbidragene,hedder det i afgørelsen fra Højesteret.

Tre sager afsluttet

Forbrugerrådet har repræsenteret forbrugere i tre forskellige sager, der er afgjort samlet.Baggrund for sagen er, at Ankenævnet for Forsikring i 2005 gav opsparere medhold i, at Danica Pensionikke måtte opkræve gebyret.Danica ville dog ikke følge afgørelsen, som skete med stemmerne tre mod to. Derefter endte sagen iretssystemetfra Dorte Bach Jensen