Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12
ERU Alm.del Bilag 298
Offentligt
1138249_0001.png
NOTAT21. juni 2012

Referat af møde i Rådet (søtransport og telekommunikation) den 7.

og 8. juni 2012

Direktivforslag

vedr. ILO

konventionen

om

søfarendes

arbejdsforhold (MLC)

Formandskabets fremskridtsrapport vedr. de to direktivforslag, som skalintroducerekonventionenskapitelVomlandenesgennemførelsesforpligtelser og håndhævelse i EU-retten, blev taget tilefterretning.

Blue Belt projektet

Det blev gennemført en politisk drøftelse af Blue Belt projektet påbaggrund af spørgsmål fra formandskabet. Fokus i drøftelserne var på,hvordan projektet kan videreføres som en permanent ordning, somhvordan projektet kan udvikles yderligere. Der var generel opbakningblandt medlemsstaterne til det videre arbejde med Blue Belt projektet.

Revision af PSI-direktivet.

Formandskabet fremlagde en fremskridtsrapport, der blev taget tilefterretning. Der var blandt medlemsstaterne generel enighed ominitiativets betydning og opbakning til det videre arbejde, herunder fokuspå hvordan PSI-direktivet kan bidrage til vækst, samt hvordan der findesen balance mellem at sikre lavere priser for private aktører, der ønsker atbruge offentlige data og de offentlige myndigheders behov for atgebyrfinansiere dataindsamling og dataproduktion.

IKT-retningslinjerne under Connecting Europe-faciliteten

Formandskabets fremskridtsrapport blev taget til efterretning. Derudoverblev drøftet, hvordan programmets projekter skal udvælges og prioriteres.Der var bred enighed om vigtigheden af en balanceret portefølje afbredbåndsprojekter over hele EU med fokus på EU’s 2020-mål vedr.både 30 Mbit/s og 100 Mbit/s, samt generel opbakning til at fastholde enfleksibel tilgang dækkende forskellige typer af europæiske offentlige,digitale tjenester.