Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12
ERU Alm.del Bilag 281
Offentligt
1132349_0001.png
NOTAT
4. juni 2012
/rwr-dep

Referat af møde i Rådet (konkurrenceevne) den 30. maj 2012

International aftale om et fælles europæisk patentdomstolssystem

Formandskabet redegjorde for status for forhandlingerne vedrørende denfælleseuropæiske patentdomstol og meddelte, at der ikke kunne findes enløsning på mødet og at det nu forventes, at sagen kan blive bragt op påmødet i Det Europæiske Råd den 28.-29. juni 2012.

Forslag til program for SMVers konkurrenceevne (COSME)

Der blev på rådsmødet vedtaget en delvis generel indstilling om COSME-programmet for virksomheders konkurrenceevne og små og mellemstorevirksomheder. Det endelig budget for COSME-programmet vil afhængeaf forhandlingerne om EU's kommende samlede budget for 2014-2020,som forventes forhandlet færdigt på et senere tidspunkt.

Alternativ og online tvistløsning i forbrugersager

Der blev på rådsmødet vedtaget en generel indstilling vedrørende beggeforslagene om alternativ og online tvistløsning i forbrugersager.

Direktiv om offentlige indkøb

Formandskabet fremlagde en fremskridtsrapport, der blev taget tilefterretning af medlemsstaterne. Derefter fulgte en orienterende debatmed fokus på e-udbud og governance (håndhævelse og implementering),hvor der var bred opbakning blandt medlemsstaterne til en moderniseringaf EU’s udbudsregler inden udgangen af 2012.

Anerkendelsesdirektivet

Der var på rådsmødet en orienterende debat om anerkendelsesdirektivetmed fokus på det europæiske erhvervspas og omfanget af lovreguleredeerhverv. Drøftelsen viste, at der var bred enighed om vigtigheden af at fåmoderniseret reglerne for anerkendelse af erhvervsmæssigekvalifikationer.

Rådskonklusioner om governance (håndhævelse og implementering)

på det indre marked og det digitale indre marked

Rådskonklusionerne om governance på det indre marked og det digitaleindre marked blev vedtaget uden nogen substantiel drøftelse.