Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12
ERU Alm.del Bilag 104
Offentligt
1060610_0001.png
NOTAT
15. december 2011

Referat af rådsmøde (søtransport og telekommunikation) den 12.-13.

december 2011

Søtransport den 12. december 2012

Revideret STCW-direktiv

Som ventet vedtog Rådet generel indstilling til forslaget om revideretSTCW-direktiv. I tilknytning til vedtagelsen forsikrede Kommissionen, atman på et passende tidspunkt vil foreslå en kodifikation af de foretagneændringer til direktivet.

Omarbejdning af forordningen om accelereret indfasning af

dobbeltskrogede tankskibe

Formanden kunne umiddelbart konstatere enighed i Rådet om generelindstilling til forslaget om omarbejdning af forordningen om accelereretindfasning af dobbeltskrogede tankskibe.

Telekommunikation den 13. december 2011

Vedtagelse af radiofrekvenspolitikprogrammet

Forslaget blev vedtaget, og Europa-Parlamentet forventes formelt atvedtage forslaget i 2012.

Roaming på offentlige mobiltelefonnet i EU

Der var opbakning til formandskabets fremskridtsrapport. Der vargenerelt opbakning til Kommissionens forslag, herunder fortsatteprislofter inklusiv dataroaming, indtil de strukturelle løsningergrundlæggende fører til en bedre konkurrencesituation og dermed lavereforbrugerpriser. Drøftelsen viste også en høj grad af opbakning til at findeen løsning i foråret 2012, så en ny forordning er på plads, når deneksisterende udløber den 30. juni 2012.

Det europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed (ENISA)

Der var fuld opbakning til formandskabets fremskridtsrapport. Enkeltedelegationer tog ordet for at redegøre for behovet for en hurtig afklaringaf agenturets mandat, herunder vigtigheden af et permanent mandat.Kommissionen understregede også behovet for en hurtig afklaring, menunderstregede samtidig, at der først og fremmest er brug for tiltag, derkan sikre en større effektivitet.

Rådskonklusioner om netneutralitet

Rådskonklusionerne blev vedtaget.