By- og Boligudvalget 2011-12
BYB Alm.del Bilag 26
Offentligt
1048062_0001.png
Regeringens lovprogram for 2011/2012
MINISTEREN FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER

Ændring af lov om almene boliger m.v. (Fremrykning af Landsbyggefondens investerings-

ramme til renovering) (Nov II)

Forslaget udmønter den brede politiske aftale fra november 2011 om fremrykning af Landsbygge-fondens investeringsramme til renovering. Forslaget følger op på aftalerne om finansloven for 2012.

Ændring af lov om friplejeboliger (Revision) (Feb II)

Det er forudsat, at friplejeboligloven evalueres 3 år efter dens ikrafttræden. Forslagets indhold vilblive overvejet i lyset af den igangsatte evaluering.

Ændring af lov om almene boliger m.v. (Startboliger) (Mar I)

Forslaget giver mulighed for statslig støtte til etablering af startboliger med vokenstøtte for udsatteunge mellem 18 og 24 år. Forslaget indebærer ændringer i almenboliglovens regler om bl.a. finan-siering, berettiget personkreds og organisation. Forslaget følger op på aftalerne om satspuljen for2012.

Ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om byfornyel-

se og udvikling af byer (Energibesparelser m.v.) (Mar I)

Forslaget vedrører en række initiativer vedrørende fremme af energibesparelser i private udlej-ningsejendomme. Forslaget følger op på regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fraoktober 2011.

Lov om leje af private boliger (Mar II)

Lovforslaget vedrører en sammenskrivning af lejelovens og boligreguleringslovens bestemmelserom forholdet mellem udlejer og lejere til én samlet lov. Grundlaget for lovændringen bygger især påen enighed mellem lejer- og udlejerorganisationer om en række ændringer på området.
1