By- og Boligudvalget 2011-12
BYB Alm.del Bilag 121
Offentligt
1153937_0001.png
1153937_0002.png
PROJEKT BRANDKADET- ET NYTÆNKENDE ROLLEMODELSPROJEKT FOR BØRN OG UNGE I UDSATTE BO-LIGOMRÅDERBrandkadets-projekter vinder i disse år frem i hele landet. Projekterne har succes med atengagere unge fra udsatte boligområder i en positiv fritidsbeskæftigelse til gavn for både deunge, brandvæsnet og de udsatte boligområderne.Igennem projekterne skaber brandvæsnet respekt og forståelse for deres arbejde, og deunge bliver udrustet med en arbejdsetik og personlig selvtillid, der er nyttig i skolen og hver-dagen.
CFBU har samlet erfaringerne fra projekterneCenter for Boligsocial Udvikling (CFBU) har foretaget en vidensindsamling af aktuelle brand-kadets-projeter i bl.a. Roskilde, København og Slagelse. I forbindelse med offentliggørelsen afvidensindsamlingen og for at skabe øget opmærksomhed om projektet, arrangeres der etgå-hjem-møde af to timers varighed med i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.Arrangementet vil bestå af oplæg fra udvalgte projekter og have fokus på, hvordan projek-terne kan være med til at styrke den boligsociale indsats overfor børn og unge i de udsatteboligområder. Et vigtigt omdrejningspunkt på dagen vil være formidlingen af foreløbige erfa-ringer og resultater fra de enkelte projekter samt anbefalinger til en styrkelse af projektetfremadrettet.

Tid

Sted

Tilmelding

Den 13.september 2012 kl. 14.00 – 16.00Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Gammel Mønt 4, 1117 København K[email protected] (arrangementet er gratis)
Kl. 14.00 - 14.10
VelkomstVed minister for by, bolig og landdistrikter eller departementschefved Claes NilasHvad rummer projekt brandkadet af potentiale set i en boligsocialkontekst? Viden og resultater fra projekter i Greve, København, Ros-kilde, Fredensborg og Slagelse KommuneOplæg: Klavs Odgaard Christensen
Kl.14.10 – 14.20
Kl.14.20 - 14.45
Brandkadets-projektet i København. Hvilke resultater og praktiskeerfaringer kan der udledes af landets største indsats?
1
Oplæg: Helle Aagot & Naja Kinch SohnKl.14.45 -14.55Kl. 15.00 – 15.25Spørgsmål og kommentarer til oplægsholderePraktiske erfaringer set fra brandvæsnets perspektiv. En præsenta-tion af brandkadets-projektet i Slagelse KommuneOplæg: Daniel Weinreich & Helle BlakKl.15. 25 – 15.50Hvad kan det udsatte boligområde og kommunen bidrage med til pro-jektet? En præsentation af brandkadets-projektet i Roskilde.Oplæg: Jens Johansen & Ole HansenKl.15.50 – 16.00Spørgsmål til oplægsholdere og afrunding
OplægsholderneKlavs Odgaard Christensener specialkonsulent ved Center for Boligsocial Udvikling med fo-kus på evalueringer af kriminalitetsforebyggende indsatser i udsatte boligområder.Ole Hansener SSP-koordinator i Roskilde Kommune og har en vigtig rolle i forhold til kommu-nens kriminalitetsforebyggende indsatser og arbejde generelt.Helle Aagoter projektleder på brandkadets-projektet i Københavns Kommune og har storindsigt i de praktiske og organisatoriske erfaringer med projektet.Jens Johansener boligsocial medarbejder og ansat ved Boligselskabet Sjælland i Roskilde.Jens Johansen spiller en vigitg rolle i Roskilde brandkadets-projekt og har mange års erfa-ringer med det boligsociale arbejde i de udsatte boligområder i Roskilde.Daniel Weinreicher beredskabsinspektør i Slagelse Brand og Redning og fungerer sombrandvæsnets repræsentatant i Slagelses brandkadets-projektHelle Blaker boligområdets repræsentant i Slagelses brandkadets projekt og projektleder iRingparken og Motalavej samt klubleder ved Ungdomscaféen Rosenkildegården.Naja Kinch Sohner forskningsassistent ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU),Aarhus Universitet Campus Emdrup og har været medskribent på evaluering af brandkadets-projektet i Københavns Kommune.
PROJEKT BRANDKADET
2