Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12
BUU Alm.del Bilag 47
Offentligt
1048871_0001.png
1048871_0002.png
1048871_0003.png
Risskov, d. 29. november 2011
Til Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg.
Invitation til Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg om besøg på Ligeværds skoler og uddannelsestil-bud til unge med særlige behov.Med invitationen ønsker Ligeværd at komme i dialog med Børne- og Undervisningsudvalgets medlemmeromkrig de udfordringer og muligheder, som Ligeværd oplever i forhold til at kunne tilbyde unge med særli-ge behov de bedst mulige uddannelsestilbud. Hvordan kan Ligeværds skoler og uddannelsessteder bedstbidrage til, at opfylde målsætningen om, at 95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsud-dannelse.Aktuelt oplever Ligeværds skoler og uddannelsessteder store udfordringer i forhold til at få lovkompleksetomkring de unge, der er på STU-uddannelsen til at spille sammen. Vores målsætning er at styrke mulighe-derne for, at kunne udbyde kvalificerede helhedsorienterede tilbud til unge med særlige behov.Ligeværds målgruppe er udsatte og marginaliserede unge i forhold til at kunne profitere af eller gennemfø-re en ordinær ungdomsuddannelse. Mange af de unge har tilmed behov for længerevarende forløb og støt-te for at kunne etablere sig på arbejdsmarkedet og klare en selvstændig voksentilværelse.Det er Ligeværds målsætning med invitationen, at medvirke til at forbedre rammebetingelserne, der gæl-der for, at unge med særlige behov kan tilbydes de bedst mulige uddannelsestilbud og dermed sikres reelmulighed for inklusion i beskæftigelse og voksenliv.Invitationen vedlægges et forslag til program, hvor Ligeværd vil præsenterer sine erfaringer og holdningertil specialundervisning og specialpædagogik, samt give uddannelsesudvalget et indblik i to typer af under-visningsinstitutioner, der begge har fokus på praktisk læring.Vi er meget åbne og fleksible omkring tidspunktet for besøget, idet vi skal foreslå, at det finder sted en dag iugerne 4, 5 eller 6 2012.Fra Ligeværd vil konsulent Jens Ole Jørgensen, undertegnede, samt repræsentanter fra hhv. Skolesammen-slutningen og foreningen af uddannelsessteder i Ligeværd og (med forbehold for kalenderen) formand Ma-rianne Jelved medvirke i arrangementet.Vi vil glæde os meget til besøget.
Ligeværd kan kontaktes for yderligere oplysninger mm. hos konsulent Jens Ole Jørgensen på mail.adr:Jen-[email protected]eller tlf. 86208575/20488570 eller undertegnede på mail. adr:[email protected]eller tlf86208577/20488500
Venlig hilsenp.v.a.Marianne JelvedFormand for LigeværdBodil Vibe RasmussenSekretariatetschef.
LIGEVÆRD - ET UDVIKLINGSNETVÆRK OG TALERØR FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV.Ligeværd er et foreningsfællesskab bestående af 6 organisationer, der på hver deres måde, arbejder for at skabe bedre uddannel-ses-, arbejds-, bolig- og sociale vilkår for mennesker med særlige behov. Målgruppen for Ligeværds indsats karakteriseres ofte ved,at de har generelle indlærings- og / eller funktionsmæssige vanskeligheder, som gør det svært for dem, at gennemføre en alminde-lig skolegang / uddannelse.
Forslag til program for besøg:09.1509.45 – 11.00Fælles afhentning i bus på Odense Banegård.Ankomst og rundvisning på Klintebjerg Efterskole.Præsentation af specialefterskolens specialpædagogiske praksis og helheds-orienterede indsats for unge med særlige behov.Præsentation af erfaringer og anbefalinger fra ”Specialundervisning på hove-det – almene pædagogiske synspunkter” ved Skolesammenslutningen Lige-værd.Frokost på Klintebjerg Efterskole.Afgang fra Klintebjerg Efterskole til Munkegården.Ankomst og rundvisning på Munkegården.Munkegården er et helhedsorienteret uddannelses-, arbejds, og botilbud forunge med særlige behov. Munkegården er en selvejende institution og udby-der af STU uddannelsen.Fælles opsamling og dialog med særlig fokus på betydningen af, at unge medsærlige behov tilbydes en helhedsorienteret indsats og undervisning med ud-gangspunkt i praktisk læring.Afgang fra Munkegården i fælles bus til Odense banegård.
11.00 – 11.30
11.30 – 12.1512.1513.00
13.45
14.30
Tog til Odense:Afgang København kl. 07.50 med ankomst Odense kl. 09.05Afgang Århus kl. 07.28 med ankomst Odense kl. 09.06Tog fra Odense:Afgang Odense kl. 15.15 med ankomst København kl. 16.49Afgang Odense kl. 15.07 med ankomst Århus kl. 16.40