Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del Bilag 138
Offentligt
1093923_0001.png
1093923_0002.png
1093923_0003.png
”Vores fleksjobreform”Forslag til punkter i kommende fleksjobreform
Økonomi:Fleksjobordningen skal udvides nedad til 5-8 t/ugeDer skal ikke laves udlæg for en hel månedsløn, hvilket kan afholde små ogmellemstore virksomheder fra at tage fleksjobbere ind.
Formidling:Selvstændig A-kasse for fleksjobbereLandsdækkende netværk til formidling af fleks - og skånejob - gerne A-kassen.Mulighed for supplering af ledighedsydelse ved deltidsansættelse i en periode, påsamme vilkår som ordinære A-kassemedlemmer.Fleksjobber skal have mulighed for at gå i fuldtidsfleksjob fra deltids-fleksansættelser, dette er vigtig for at skabe fleksibilitet i forhold til at gørefleksjobbere mere selvforsørgendeSamme karantæneregler som ordinære A-kassemedlemmer ved selvforskyldtledighedDet ville være oplagt med et landsdækkende netværk for fleksjobbere, så alt information;job opslag, ledige fleksjobberes CV, aktiviteter, møder, nye tiltag, forslag mv. samles étsted.Dette kunne samtidigt også være en arbejdsplads for fleksjobbere – gode erfaringer harvist at fleksjobbere, er gode jobkonsulenter for andre fleksjobbere.På landsplan kunne der med fordel oprettes en webportal og et call-center.Arbejdsgiverne kan her, samle viden og oplysning omkring mulighederne og fordele ved atansætte fleksjobbere.
Selvstændige fleksvirksomheder:
Fleksjobbere bidrager aktivt til skabelsen af vækstarbejdspladserLedighedsydelse i en opstartsperiode på 6-12 månederSelvstændig virksomhed er en god mulighed for at fleksjobberen selv kan tilpassearbejdsindsats til ressourcer.Mange fleksjobbere kan have svært ved at passe ind på etablerede arbejdspladser, men vilkunne opnå en mere optimal udnyttelse af deres ressourcer og kvalifikationer somselvstændige.En del fleksjobbere har lært af deres situation, at finde kreative løsninger på deresbegrænsninger, dette kan anvendes til nye og kreative virksomheder der kan være med tilat skabe vækstarbejdspladser.
Afklaring:Der skal indføres en dynamisk afklaringsmodel til afløsning for ressourceprofilen,der giver en handlingsplan, på baggrund af ressourcer og begrænsninger.Projekt PUMA kan foreslåsHurtig indsats for at afklare sygemeldte, for at holde flest mulige på det ordinærearbejdsmarked og bevare mest mulig erhvervsevne hos dem, der får nedsaterhvervsevne. Projekt Første Hjælp kan foreslås.Ressourceforløb
Uddannelse:Det skal være muligt for fleksjobbere, at efter - eller videreuddanne sig. Udbuddetskal tilpasses, færre timer pr. dag, måske modulopbygges.Ved ledighed skal uddannelse kunne bruges som en aktiveringsmulighed.
Info og inspiration:Landsdækkende netværk som har fleksjobbere som første prioritet, i forhold tilformidling af jobs, samt information og inspiration til fleksjobmuligheder.
Web portal med information om muligheder og lovgivning. Inspiration og værktøjertil jobsøgning.Arbejdsgiverne ville nemt kunne finde relevante oplysninger i forhold til ansættelseaf fleksjobbere.På landsplan kunne der med fordel oprettes en webportal og et call-center.Arbejdsgiverne kan her, samle viden og oplysning omkring mulighederne og fordele ved atansætte fleksjobbere.