Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del Bilag 131
Offentligt
1092331_0001.png
1092331_0002.png
14. marts 2012Til beskæftigelsesudvalget
Jeg skriver til Jer med et eksempel på en sygehistorie fra det virkelige liv, hvor Jeres afkortning afdagpengeperioden synes at have katastrofale konsekvenser ikke blot for patienten men også for familien(mand og 2 hjemmeboende børn)Henvendelsen sker på mit initiativ og jeg har patientens tilladelse.
Har været sygemeldt tidligere i perioder på baggrund af depression og gener fra bevægeapparatet(dokumenteret slidgigt, diskusprolaps) og perioder med astma.Har været indlagt i efteråret med en svær depression der har krævet elschok behandling.Uden indtægt (andet end ægtefællens) fra juni 2011. . Nedenstående er de oplysninger hun giver mig ikonsultationen d 12/03/11
12 03 2012 ContinuationP76 Depressiv tilstand
SF
Z08 Utilstrækkelig social sikring og velfærdsstøtte
Ved ikke hvor hun skal starte.psykisksket mange ting efter udskrivelsen (indlagt 3 mdr. 12/09-08/12-11) nu også problemer med vir sagt hanikke gider mere. Han har ikke været hjemme 2 uger. kom hjem for 3 uger siden, gider ikke snakke medhende. Hun er også bekymret for ham idet hun kan mærke han er presset.Hans søster var flyttet hjem til dem under hendes indlæggelse for at børnene kunne fortsætte i skolen.pt. er faldet for sygedagpenge fra 06/2011. kan ikke få bistand da de har en andelsbolig. Har ikke haftnogen indtægt siden.Har ansøgt kommunen om hjælp men fået afslag f.eks. på tandrenovationsøgt om medicinrefusion: fået afslag.
Vir angiver at han er træt af at ½ delen af hans løn går til de faste udgifter. kom og besøgte hende dglunder indlæggelsen, passede børnene (2 børn 13 og 14). Kan godt mærke at vir er presset.
Er gået helt i stå Rigtig skidt med hukommelsen Fået ECT behandling under indlæggelsen hvilket er envelkendt bivirkning.V: der er en ganske alvorlig depression der tilsyneladende bliver cementeret af en umulig social situation.Hvorvidt kommunen følger gængs lovgivning ved jeg ikke idet det ikke er min kompetence - men demedicinske følger et tydeligeAnbefal rådgivning via Dannerstiftelsen
Jeg håber ovenstående vil give anledning til refleksioner over konsekvenserne af Jeres fremlagte politik idetjeg har svært ved at forestille mig at ovenstående situation kunne være tilsigtet fra lovgivers side.Men så er det vel op til Jer, at agere på denne formentlig utilsigtede effekt.
Med venlig hilsenSteen Frobenius