Finansudvalget 2011-12
Aktstk. 59
Offentligt
1089993_0001.png
1089993_0002.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
Finansministeren
8. marts 2012
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 7 (Aktstykke nr. 59 - § 7)af 1. marts 2012

Spørgsmål

”Hvordan påvirker nedreguleringen modtagerne af tipsmidler, når den sker tomåneder inde i året? Hvilken betydning har det for deres planlagte aktiviteter?”

Svar

Finansministeriet er ikke bekendt med procedurerne for budgetlægning blandtmodtagerne af tipsmidler og kan dermed heller ikke vurdere eventuelle konse-kvenser for deres planlagte aktiviteter.Finansministeriet skal dog for det første bemærke, at overskudsmodtagerne ihvert fald frem til tidspunktet for indgåelsen af finanslovsaftalen den 20. novem-ber 2020 ikke kunne påregne en ekstraordinær kompensation. Dvs. frem til dettetidspunkt vurderes det rimeligt at antage, at de måtte planlægge ud fra en forvent-ning om et fald i udlodningen fra 2011 og 2012.For det andet bemærkes, at finansloven for 2012 blev vedtaget af Folketinget den20. januar 2012, og først på det tidspunkt var det oprindeligt fastsatte ekstraordi-nære tilskud formelt besluttet.For det tredje bemærkes, at der hvert år generelt er usikkerhed om den samledeudlodning et stykke ind i det kalenderår, hvor udlodningen skal finde sted. Detskyldes, at Danske Spil A/S’ regnskab skal udarbejdes og godkendes, inden dendel af overskuddet året før, der skal overføres til overskudsmodtagerne er endeligtfastlagt. I den forbindelse kan bemærkes, at Danske Spil A/S offentliggjorde sinårsrapport for 2011 den 22. februar 2012, samt at årsrapporten og dermed grund-laget for selskabets udlodning formelt set først er endeligt, når den er godkendt påselskabets generalforsamling, der i år finder sted den 28. marts.I tilknytning hertil kan det bemærkes, at aktstykke nr. 59 blev fremsat den 22. fe-bruar 2012, dvs. samme dag som offentliggørelsen af Danske Spil A/S’ årsrap-port.Finansministeriet er opmærksomt på, at nogle af overskudsmodtagerne gennemderes medlemskab af bestyrelsen for Danske Spil A/S har kendskab til Danske
Side 2 af 2
Spil A/S’ regnskab og resultat, før det offentliggøres, men er som nævnt ovenforikke bekendt med, om og i hvilket omfang de disponerer eller planlægger på bag-grund af denne ikke-offentliggjorte viden.
Med venlig hilsenBjarne Corydon