Tak.
Jeg tror, at vi var mange, der håbede på, da statsministeren indledningsvis tog ordet, at det var for at trykke på knappen og udskrive det valg, vi går og venter på, så danskerne kan få lov til at træffe beslutningen om, hvordan Danmark skal komme ud af krisen, og hvilken samfundsmodel vi skal have frem over, for det er jo også det, der er på spil, særlig med De Konservatives drømme om skattelettelser for langt over 30 mia.
kr.
Der var så ikke det, der skete.
Ud over at det blev dagen, hvor statsministeren ikke udskrev valg, blev det så også, kan jeg konstatere, dagen, hvor statsministeren hældte Nationalbankens og en perlerække af økonomers vurderinger ned ad brættet, når det kommer til vurderingen af nulvækst og vurderingen af, hvorvidt antagelsen om, at man kan overholde nulvækst i kommunerne, er realistisk.
Man kan sige, at det også var regeringen, der som nogle af de sidste så krisen komme.
Både den tidligere statsminister, Anders Fogh Rasmussen, og vores finansminister har jo lagt navn til nogle fremragende citater om, at det gik strålende for dansk økonomi, ganske kort tid før den internationale finanskrise ramte os.
Så det er selvfølgelig ikke noget nyt, at man på den måde hælder autoriteters vurderinger ned ad brættet.
Men jeg synes alligevel, at det er værd at notere, at statsministeren i dag har hældt Nationalbankens vurdering af, hvor meget nulvæksten kommer til at skride, ned ad brættet.
Hvis vi nu siger, at det lykkes at begrænse skredet i kommunernes budgetter, så det kun bliver på den ene procent, som regeringen selv vurderede i sin egen 2015-plan, vil der altså stadig mangle 15 mia.
kr.
i genopretningspakken.
Jeg ved ikke, om jeg her i dag kan få statsministeren til at give mig ret i det.
Det kan jeg nok ikke.
Derfor vil jeg stille et spørgsmål, der er lidt mere nede på jorden.
Det er jo kommet frem i denne her uge, at det nu er kommet dertil i kommunerne, at det er folk med varme hænder-job, man fyrer.
Der er blevet fyret 5.000 personer med varme hænder-job, som man kalder det.
Det betyder jo, at det er de mennesker, der passer vores ældre, SOSU-hjælperne og SOSU-assistenterne, de uddannede pædagoger, som passer vores børn, og de folkeskolelærere, der jo gerne skulle sørge for, at vores børn også får den uddannelse, der gør, at vi har en velstand i fremtiden, der er blevet fyret.
Det kan jeg godt forstå at folk bliver meget bekymret over, og jeg kan også godt forstå, at folk sidder tilbage med det spørgsmål, at når nu regningen ikke er betalt, når nu genopretningspakken ikke hænger sammen, hvordan regeringen så vil sikre, at det ikke kommer til at gå yderligere ud over velfærden.