Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 75
Offentligt
928900_0001.png
928900_0002.png
J.nr. 2010-311-0057Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 75 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige an-

dre love (Indberetning af indtægter fra sommerhusudlejning kombi-

neret med forhøjet bundfradrag (Indberetning af indtægter fra som-

merhusudlejning kombineret med forhøjet bundfradrag, ophævelse

af fradrag for tobaksudgifter m.v.).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 11 af 6. december 2010. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Malene Søgaard-Andersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Jens William Grav

Spørgsmål 11:

Hvis størrelsen af den skattelettelse som følger af forhøjelsen af bundfradraget ikke kanmotivere til, at fritidshusejere, der ikke selvangiver lejeindkomsten, begynder herpå er detså ikke korrekt, at der reelt bare er tale om en ren skattelettelse til ejere af fritidsboliger,hvoraf størsteparten – nemlig 70 pct. i øvrigt ikke bor i de berørte sommerhuskystområder– som lovforslaget tilsigter at skulle hjælpe, jf. ministerens svar på L 75 – spørgsmål 4? Ogkan ministeren i forlængelse heraf oplyse – evt. på baggrund af statistiske oplysninger –hvilke kommuner, der har flest ejere af fritidsboliger?

Svar:

Indledningsvis skal jeg bemærke, at jeg ikke er enig i spørgerens antagelse om, at størrelsenaf skattelettelsen ikke kan motivere fritidshusudlejere, der ikke selvangiver lejeindkomsten,til fremover at selvangive lejeindkomsten. Der henvises til svaret på spørgsmål 10.Selv hvis der tages udgangspunkt i denne antagelse, er jeg heller ikke enig i, at der reelt ba-re er tale om en ren skattelettelse til ejere af fritidshuse, der ikke bor i de berørte kystområ-der.For alle ejere af sommerhuse vil der – uanset om de bor i sommerhuskommunen – være enrække omkostninger forbunden med udlejningen af sommerhuset. Det kan bl.a. være nød-vendigt at købe ydelser i lokalområdet for at sikre, at sommerhuset opfylder de krav, somsommerhusudlejningsbureauet stiller. Disse aktiviteter har en positiv effekt for omsætningog beskæftigelse i sommerhusområderne.Der foretages ikke indberetning til SKATs registre om, hvorvidt et sommerhus udlejes gen-nem udlejningsbureau. SKATs registre indeholder derimod oplysninger om, hvilken kom-mune personer, der ejer et sommerhus, er bosiddende i. De kommuner, som har flest ejereaf sommerhuse, er i nævnte rækkefølge: København, Aarhus, Aalborg, Odense, Gentofte,Esbjerg, Gribskov, Vejle, Rudersdal og Roskilde.
Side 2