Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
933025_0001.png
933025_0002.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. december 20102010-4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 8. december 2010 stillet mig følgende spørgsmål 21vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 21:

"Idet ministeren ikke giver de ønskede oplysninger i svaret på L 48 – spm. 14,bedes ministeren genbesvare spørgsmålet og således oplyse, hvor mange hen-vendelser fra grundejere eller grundejerforeninger, Transportministeriet harfået med klager over en kommunes nedklassificering af en kommunevej til pri-vat fællesvej. Spørgsmålet skal ses i lyset af, at ministeren ved 1. Behandlingentilkendegav at have modtaget en del breve fra borgere med klager over kom-muners omklassificering af veje."

Svar:

Jeg forstår spørgsmålet således, at det drejer sig om både henvendelser fra bor-gerne vedrørende nedklassificering og egentlige retlige klager over procedurer-ne i forbindelse med nedklassificering siden kommunalreformen trådte i kraft.Som anført i mit af svar på L 48 – spm. 14, foreligger der ingen samlet opgørel-se over antallet af sådanne henvendelser.Jeg har modtaget henvendelser fra grundejere og grundejerforeninger både påmail og ved personlig henvendelse, når jeg har mødt grundejere i forbindelsemed mine rejser rundt i landet.Jeg kan oplyse, at Transportministeriet alene i efteråret 2010 har modtaget ca.40 skriftlige henvendelser vedrørende nedklassificering af offentlige veje tilprivate fællesveje.Jeg kan endvidere oplyse, at Vejdirektoratet siden 2007 har modtaget egentligeretlige klager vedrørende nedklassificeringer i 5 forskellige kommuner, hvilketimidlertid skal ses i lyset af, at der efter den gældende lov alene kan klages overretlige spørgsmål, herunder om kommunerne har overholdt procedurereglermv. Der kan netop efter de gældende regler ikke klages over kommunens skønover klassificeringen eller vejens stand.
Jeg vil i øvrigt understrege, at de foreslåede regler skyldes et ønske om at retteop på en uhensigtsmæssig retstilstand uanset omfanget af klager.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt