Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 158
Offentligt
985996_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 18. april 2011Sagsnr.: 9823Dok.nr.: 227974
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. april 2011udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 42 i forbindelse med forslag til lov omrandzoner, L 158. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 42:

”Vil ministeren i forlængelse af svar på spm. 2 oplyse, om de lavbundede arealer påeksempelvis Lolland ikke er relevante i forhold til randzoneloven?”

Svar:

Jeg vil gerne præcisere, at der som udgangspunkt ikke er særlige arealtyper, der erirrelevante i forhold til randzoneloven. Derfor gælder randzoneloven også somudgangspunkt i hele landzonen, bortset fra områder, der anvendes til skov, have, parkeller lignende.Den eneste generelle undtagelse herfra er den særlige undtagelse for marskområder ilovforslagets § 1, stk. 3. Denne undtagelse er imidlertid ikke udtryk for, at disseområder ikke er relevante i forhold til randzoneloven ud fra en effektmæssigbetragtning, men er derimod udtryk for, at vandløbsstrukturen i marskområderne er afen sådan karakter og tæthed, at et randzoneudlæg i disse særlige områder vil kunneudgøre en uacceptabel belastning af de berørte bedrifterI min besvarelse af spørgsmål 2 har jeg redegjort for, at det for lavbundsarealer oftegælder, at disse i et vist omfang afvandes ved nedgravede dræn, som ikke udløser kravom udlæg af randzoner, og det valgte udtryk ”ikke relevant” skal alene forstås i relationhertil.
Henrik Høegh/ Ulla Heiden