Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 152
Offentligt
973878_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
23. marts 2011
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 7. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 2 (L152), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra JonasDahl (SF).

Spørgsmål nr. 2:

"Vil ministeren tage kontakt til forsvarsministeren med henblik på at få belystproblemstillingen omkring, at provinslufthavne, hvor Forsvaret har aktiviteter,modtager indirekte statsstøtte, og at det giver disse lufthavne enkonkurrencefordeli forhold til kommunale lufthavne, hvor forsvaret ikke haraktiviteter? Vilministeren herunder også drøfte med forsvarsministeren, hvilketiltag, der kangøres for at begrænse dette skæve konkurrenceforhold?"

Svar:

I forbindelse med høringen over den tværministerielle arbejdsgruppes rapportom konkurrenceforholdene i de større danske provinslufthavne samt iforbindelse med høringen over det fremsatte lovforslag, har Aarhus Lufthavnrejst den af spørgeren nævnte problemstilling.Som nævnt i høringsnotatet til lovforslaget, som er fremsendt til Folketingetden 24. februar 2011, ligger den omhandlede problemstilling uden for denregulering, der kan foretages i luftfartsloven og dermed uden for det fremsattelovforslag.Problemstillingen henhører således ikke under Transportministeriets ressort,men er som udgangspunkt et anliggende for Forsvarsministeriet, hvorfor jeghar gjort forsvarsministeren opmærksom på problemstillingen.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt