Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
L 148
Offentligt
968347_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
11. marts 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 24. februar 2011, efter ønske fra Mogens Jensen (S),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 2 (Lov nr. 148), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren garantere, at undervisningskvaliteten på Kunstakademiets Arkitektsko-le opretholdes, og at der som følge af den foreslåede lovændring ikke kommer lukningereller forringelser af afdelinger, institutter, værksteder, bibliotek eller laboratorier?

Svar:

Det er min klare forventning, at undervisningskvaliteten for arkitektuddannelsen påKunstakademiets Arkitektskole opretholdes også efter fusionen er trådt i kraft, og DetKgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering er etableretsom én institution. Det vil imidlertid være den nye institutions ledelses ansvar at leveop til de kvalitetskrav, der stilles til uddannelserne fra ministerium og aftagere.På samme måde vil det være den nye institutions ledelses ansvar at lede og fordele res-sourcer og opgaver på institutionen. Der bliver indgået en rammeaftale for den fusione-rede institution, som sætter de ydre rammer for, hvilke mål institutionen skal opnå.Hvordan institutionen ønsker at opnå dem, er derimod op til institutionen selv. Det ernetop gennem ledelsens muligheder for selvstændigt at forme en samlet strategi, at defaglige og økonomiske potentialer ved fusionen skal realiseres. Den kommende ledelsemå forventes at overveje en samlet strategi for organisering af afdelinger, institutter,værksteder, bibliotek etc., der netop sikrer det samlede potentiale for institutionens ud-dannelser.
Per Stig Møller
Dok. nr. 870529