Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 138
Offentligt
985483_0001.png
985483_0002.png
985483_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
15. april 2011Dyrevelfærdskontoret2011-156-0346EBA40371
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 39 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om dyreforsøg og lov om kloning og genmodificeringaf dyr mv. (Gennemførelse af nyt dyreforsøgsdirektiv mv.) (L 138), somRetsudvalget har stillet til justitsministeren den 31. marts 2011. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).
Lars Barfoed/Mette Johansen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 39 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om

dyreforsøg og lov om kloning og genmodificering af dyr mv. (Gen-

nemførelse af nyt dyreforsøgsdirektiv mv.) (L 138):

”Ministeren bedes redegøre for, hvordan de anførte procent-satser for bemærkninger fra hhv. Dyreforsøgstilsynet (60 %)og Rådet for Dyreforsøg (50 % vs. 13 %) indbyrdes forholdersig til hinanden?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Dyreforsøgstilsynet, som har oplyst følgende:”De anførte procentsatser forholder sig til hinanden således,at en ansøgning, hvor der har været indgået dialog med sekre-tariatetindenfremlæggelse på et rådsmøde, sagtens kan bliveenten godkendt med bemærkninger fra Rådet eller blive for-langt genbehandlet på et nyt møde af rådsmedlemmerne, hvisdisse ønsker yderligere oplysninger, f.eks. dokumentationmed relevante litteraturhenvisninger inden endelig stillingta-gen, eller mere omfattende ændringer i ansøgningen. Dettekan være aktuelt i ansøgninger, hvor der vurderes at være enhøj belastningsgrad. Det kan også ske, at Rådet tillader ansø-ger at gennemføre et pilotprojekt på et begrænset antal dyr,hvor en repræsentant for Rådet for Dyreforsøg overvåger for-søgene, inden Rådet træffer sin endelige stillingtagen på etsenere rådsmøde. Selv i disse situationer vil en endelig god-kendelse sagtens kunne finde stedmedbemærkninger. Det erdog ikke et udtryk for, at sekretariatet lader ansøgninger, derpå forhånd vurderes at være utilstrækkelige, blive forelagtRådet for Dyreforsøg.Procentsatserne skal ses i forhold til det samlede antal ind-komne ansøgninger. Sekretariatet indgår i dialog med ansø-ger iover60 % af tilfældene af det samlede antal indkomneansøgninger,førde vil blive behandlet i Rådet for Dyrefor-søg.Af det samlede antal indkomne ansøgninger forlanger Rådetfor Dyreforsøg ca. 13 % genbehandlet, dvs. ansøger skal æn-dre sin ansøgning og genindsende denne til behandling på etnyt rådsmøde, som beskrevet ovenfor. Disse 13 % betragtespå dette tidspunkt i sagsbehandlingen ikke for godkendt afRådet, og de kan betragtes som afslået. Herefter kan ansøgervælge at tilpasse sin ansøgning efter Rådets anvisninger ellertrække ansøgningen tilbage.
2
Ca. 50 % af det samlede antal indkomne ansøgninger god-kendes med bemærkninger fra Rådet. Som beskrevet ovenforkan en ansøgning fra et tidligere møde (dvs. en genbehand-ling – kategorien med de 13 %) sagtens blive godkendt medbemærkninger, hvorfor ansøgninger fra kategorien med de13 % derved flyttes over i kategorien med de ca. 50 % an-søgninger, der bliver godkendt med bemærkninger fra Rå-det.”Der henvises i øvrigt til Justitsministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 9vedrørende lovforslaget.
3