Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
L 100
Offentligt
949671_0001.png
949671_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 28. januar 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LLA/ J.nr. 2010-6034
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 20. januar 2011følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 1 (L100).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Meta Fuglsang (SF).
Spørgsmål nr. 1:”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor det ikke skal gøres til en forpligtelseat inddrage brugerorganisationerne i forbindelse med udfærdigelsen aframmeaftalerne, således som bl.a. Børnesagens Fællesråd og Danske Han-dicaporganisationer er inde på i deres høringssvar.”
Svar:Det fremgår klart af bemærkningerne til lovforslaget, at inddragelse af bru-gerorganisationerne er meget væsentlig af hensyn til både kvalitet i tilbud-dene og til en hensigtsmæssig tilrettelæggelse af køb og salg af tilbud.Når spørgsmålet om inddragelse af brugerorganisationerne ikke er reguleretnærmere i lovforslaget eller i udkastet til ny bekendtgørelse, er det, fordi der iforslaget er lagt vægt på, at inddragelsen tilrettelægges lokalt og tilpasseslokale forhold. Dermed bliver inddragelsen også mere reel.I de gældende regler om rammeaftaler er det heller ikke fastsat regler forinddragelse af brugerorganisationerne ved udarbejdelsen af rammeaftaler-ne, og det har været et væsentligt hensyn ved udarbejdelsen af forslaget, atder ikke skulle foretages yderligere regulering af processen omkring ramme-aftalerne.Procesregulering bør begrænses til tilfælde, hvor den ønskede adfærd ikkevokser frem af sig selv, og KL har jo netop sammen med Danske Handicap-
2
organisationer og Skole og Samfund etableret regionale dialogfora, som skaldrøfte spørgsmål af interesse på tværs af kommunerne. På den måde er derallerede et forum, hvor det vil være naturligt at drøfte de spørgsmål og em-ner, som også behandles i rammeaftalerne.På kommunalt plan har vi derudover de kommunale handicapråd, som efterlov om retssikkerhed og administration på det sociale områder skal oprettes ihver kommune, og som kommunerne skal høre i alle spørgsmål af betydningfor mennesker med handicap.
Benedikte Kiær/ Lone Larsen