Tak for det.
Også tak til ordførerne for en positiv modtagelse af lovforslaget, som jo har til formål at gennemføre EU's nye timesharedirektiv, og som medfører en styrkelse af forbrugernes retsstilling på det her område.
Siden timeshareloven trådte i kraft i 1997, er der jo på europæisk plan sket en ganske betydelig udvikling på timeshareområdet, og der udbydes bl.a.
en række nye produkter, som på mange måder minder om brugsret til fast ejendom på timesharebasis.
Det drejer sig f.eks.
om brugsret til flodbåde – dem har vi ikke så mange af i Danmark – og campingvogne på timesharebasis, og der udbydes endvidere såkaldte længerevarende ferieprodukter, som indebærer, at forbrugeren mod betaling får ret til en rabat eller til andre fordele omkring logi og transport m.v.
Med de regler, der foreslås her, udvides beskyttelsen af forbrugerne til bl.a.
at omfatte alle aftaler om brugsret til logi med overnatningsmuligheder af mere end 1 års varighed og aftaler om længerevarende ferieprodukter af mere end 1 års varighed.
Endvidere bliver det foreslået, at en erhvervsdrivende forud for og i forbindelse med indgåelsen af en aftale omfattet af loven skal give forbrugeren en lang række oplysninger.
Disse oplysninger sikrer forbrugerne et godt grundlag for at vurdere aftalens reelle indhold og omfatter bl.a.
en beskrivelse af produktet, produktets pris m.v.
I tilknytning hertil indføres der standardoplysningsskemaer, som skal benyttes ved oplysning af forbrugeren.
Forslaget medfører herudover en styrket retsstilling for forbrugeren ved at indføre en 14-dages-fortrydelsesret, og med henblik på at gøre det nemmere for forbrugeren at anvende denne mulighed foreslås det, at aftalen skal indeholde et separat standardfortrydelsesskema.
Endvidere er der forslag om et forbud mod enhver form for forskudsbetaling med henblik på at sikre, at forbrugeren har en reel mulighed for at benytte fortrydelsesperioden til at overveje den indgåede aftale.
Der var som sagt en bred tilslutning fra ordførernes side, hvilket jeg jo takker for, men der var også par enkelte spørgsmål, som jeg noterede.
Fru Pia Adelsteen spurgte lidt til det med handler indgået på internettet, og der er det jo sådan, at handler, som er indgået på internettet om disse forhold, der er reguleret i det her lovforslag, også vil være omfattet.
Så spurgte fru Meta Fuglsang, om det var sådan, at der var taget højde for danske spidsfindigheder.
Jeg tror endda, der blev spurgt, om der var taget højde for alle danske spidsfindigheder i forhold til timesharemarkedet.
Jeg vil svare på den måde, at mig bekendt er der ikke spidsfindigheder, som der ikke er taget højde for, men man skal jo altid passe på med udtømmende løfter især i den retning.
Er der nogle særlige spidsfindigheder, vi skal bore lidt ned i under udvalgsarbejdet, kan vi naturligvis gøre det.