Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 75
Offentligt
927220_0001.png
927220_0002.png
J.nr. 2010-311-0054Dato: 3. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 75 – forslag til lov om ændring af ligningsloven og for-skellige andre love (Indberetning af indtægter fra sommer-husudlejning kombineret med forhøjet bundfradrag, ophæ-velse af fradrag for tobaksudgifter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 26. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Klaus Hækkerup(S).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål 5:

Med lovforslaget foreslås, at den ved lov fastsatte markedsleje for en ansat med væsentligindflydelse på egen aflønningsform, der får stillet en helårsbolig til rådighed, ikke finderanvendelse. Det ønskes oplyst, efter hvilke regler lejen for en sådan bolig så skal fastsættes,eller om der med lovforslaget helt sker bortfald af beskatning af lejeværdien af en helårsbo-lig med lovbestemt bopælspligt.

Svar:

Lovforslaget tager sigte på at tilpasse de gældende regler, så det sikres, at ændringer aflandbrugslovens regler om bopælspligt ikke utilsigtet medfører en ændret beskatning af denhidtil omfattede persongruppe. Den pågældende persongruppe beskattes således som hidtilaf fri bolig. Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger finder de særlige regler omfastsættelse af den skattepligtige værdi af hel eller delvis fri helårsbolig ikke anvendelse foransatte med væsentlig indflydelse på egen aflønningsform, der samtidig ifølge anden lov-givning er omfattet af og opfylder en pligt til at bebo helårsboligen. Denne persongruppekan heller ikke anvende de af SKAT fastsatte vejledende satser for værdiansættelse af enhelårsbolig, I stedet er denne persongruppe - som hidtil - skattepligtig af en konkret værdi-ansættelse af markedslejen for den pågældende bolig.
Side 2