Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 75 Bilag 13
Offentligt
932288_0001.png
932288_0002.png
932288_0003.png
932288_0004.png
932288_0005.png
J.nr. 2010-311-0057Dato: 10. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 75– Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskelligeandre love (Indberetning af indtægter fra sommerhusudlejningkombineret med forhøjet bundfradrag, ophævelse af fradrag fortobaksudgifter)
Hermed sendes ændringsforslag, som jeg som ønsker at stilleuden for betænkningen til 2. behandlingen af ovennævnte forslag.
Troels Lund Poulsen
/Marianne Sigetty

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige an-dre love (Indberetning af indtægter fra sommerhusudlejning kombineret med forhøjet bund-fradrag, ophævelse af fradrag for tobaksudgifter) (L 75)
Til § 2

1)

I den undernr. 1foreslåede § 11, stk. 2, indsættes som 4. pkt.:”Hvis afståelsen er omfattet af 1. pkt. bortfalder ved beregning af den skattepligtige ind-komst af fortjeneste ved afståelse af den ejendom, hvori fortjenesten oprindelig har væretanbragt, nedslag i denne ejendoms anskaffelsessum efter § 6 A, § 6 C eller § 10.”[Bortfald af nedslag af genanbragt fortjeneste i ejendoms anskaffelsessum]
Side 2
Bemærkninger
Til nr. 1
Efter lovforslaget vil nedslaget i anskaffelsessummen med den genanbragte fortjeneste ikkebortfalde, når fortjenesten beregnes ved afståelsen af den ejendom, hvori fortjenesten ergenanbragt. For de ejendomme, der sælges med et tab, kan det betyde, at den skattemæssi-ge behandling bliver hårdere end den behandling, der gælder for ejendomme, der er omfat-tet af de tilsvarende regler for ejendomme, hvor ejendomsejendomsbeskatningslovens § 9,stk. 4, finder anvendelse.Ændringsforslaget medfører, at der ved beregningen af fortjenesten ses bort fra det nedslagi anskaffelsessummen, der er en følge af, at der er genanbragt fortjeneste i ejendommen.Derved kommer de foreslåede regler for så vidt angår beregningen af fortjenesten af denejendom, der afstås, i overensstemmelse med reglerne i ejendomsbeskatningslovens § 9,stk. 4.
Side 3

Bilag 1

Ændringsforslaget sammenholdt med gældende lov og lovforslaget

Gældende formuleringLovforslaget

§2

Ændringsforslaget
I lov om beskatning af for-tjeneste ved afståelse af fast ejen-dom (Ejendomsavancebeskatnings-loven), jf. lovbekendtgørelse nr. 891af 17. august 2006, som ændret se-nest ved § 4 i lov nr. 725 af 26. juni2010, foretages følgende ændringer:

§ 11.

Fortjeneste, der erindvundet ved modtagelseaf en erstatningssum i an-ledning af ekspropriation,medregnes ikke. Detsamme gælder fortjenesteved salg til en erhverver,der efter formålet med er-hvervelsen opfylder be-tingelserne for at ekspro-priere ejendommen. For-tjeneste indvundet ved af-hændelse efter § 34 i lovom forurenet jord med-regnes heller ikke.

1.

I§ 11indsættes somstk. 2:
”Stk. 2.Stk. 1 gælder ikke forfortjeneste ved afståelse af en er-hvervsejendom, der efter § § 6 A, 6C eller 10 er genanbragt i en ejen-dom omfattet af stk. 1. Fortjenestenved afståelsen af erhvervsejendom-men beskattes i det indkomstår,hvor den ejendom, som fortjenestener genanbragt i, afstås. Den skatte-pligtige fortjeneste opgøres med detillæg og nedslag efter denne lov,som erhvervsejendommen ville ha-ve været berettiget til, hvis fortjene-sten var blevet beskattet på tids-punktet for afståelsen af erhvervs-ejendommen. I stedet for at med-

1)

I den undernr. 1fo-reslåede § 11, stk. 2,indsættes som 4. pkt.:”Hvis afståelsen er om-fattet af 1. pkt. bortfal-der ved beregning afden skattepligtige ind-Side 4
regne fortjenesten ved opgørelsen afden skattepligtige indkomst efter 2.og 3. pkt. kan den skattepligtige dogvælge at udskyde beskatningen vedat genanbringe fortjenesten i en nyejendom eller en ombygning, til-bygning eller nybygning efter reg-lerne i §§ 6 A eller 6 C. ”
komst af fortjeneste vedafståelse af den ejen-dom, hvori fortjenestenoprindelig har været an-bragt, nedslag i denneejendoms anskaffelses-sum efter § 6 A, § 6 Celler § 10.”
Side 5