Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 61
Offentligt
928325_0001.png
928325_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Dato: 6. december 2010J.nr. 2010-7278
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 3. december 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 13 adforslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje afalmene boliger og lov om leje (Styrket indsats i ghettoområder og anven-delse af den almene boligsektors midler) (L 61)
Spørgsmål nr. 13:Vil ministeren uddybe nærmere, hvilke typer formål de afsatte midler til boligso-ciale formål kunne tænkes at blive brugt til?
Svar:Rammen til en boligsocial indsats kan anvendes i udsatte boligområder, hvorder er konstateret væsentlige problemer af økonomisk, social eller anden karak-ter, herunder høj husleje, høj flyttefrekvens, stor andel af boligtagere med socia-le problemer, vold, hærværk eller nedslidning af bygninger og friarealer. Formå-let med puljen er at afhjælpe de nævnte problemer gennem en boligsocial ind-sats, herunder ved huslejenedsættelser. Det er hensigten at fremme boligsocia-le indsatser, som understøtter:Trygge og stimulerende opvækstvilkår for børn og unge.Beskæftigelses- og erhvervsmuligheder.Kultur- og fritidstilbud i områderne.
Eksempler på indsatser som bidrager til at skabetrygge og stimulerende op-vækstvilkår for børn og ungekan fx være familiekurser, der styrker forældreev-nen hos udsatte forældre. Andre familiekurser kan bidrage til at styrke forældresintegration og deltagelse i deres børns institutionsliv og skolegang. Der kanligeledes etableres indsatser, som i samarbejde med de lokale sundhedsplejer-sker skal styrke mindre børns sundhed.Der kan endvidere sættes ind med indsatser, der fremmerbeskæftigelses- ogerhvervsmulighederved at bringe beboere langt fra arbejdsmarkedet tættere pået liv i beskæftigelse. Det kan fx være ’grønne sjak’ eller cafeer i de lokale be-boerhuse.De boligsociale midler kan endvidere anvendes til at styrke delokale kultur- ogfritidstilbud.Fx ved at etablere væresteder for de unge, eller ved at skabe bro-bygning mellem områdets unge og de almindelige fritidstilbud. Styrkede kultur-og fritidstilbud vil også bidrage til at skabe trygge- og stimulerende opvækstvil-kår for børn og unge ved at sikre, at de unge har et alternativ til et liv med krimi-nalitet.Der kan også ydes støtte til andre formål.Det er en forudsætning, at den boligsociale indsats indgår i en helhedsplan, derer udarbejdet af boligorganisationen i samarbejde med relevante interessenterog godkendt af kommunalbestyrelsen.
Benedikte Kiær
/MikaelLynnerup Kristensen
2