Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
L 50 Bilag 4
Offentligt
923570_0001.png
923570_0002.png
923570_0003.png
Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 00. november 2010
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere afdriftstilskud fra Kulturministeriet[af kulturministeren (Per Stig Møller)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 10. november 2010 og vartil 1. behandling den 23. november 2010. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Kulturudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og kulturministeren sendte den 17. juni 2010dette udkast til udvalget, jf. KUU alm. del – bilag 234(2009-10). Den 16. november 2010 sendte kulturministerende indkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 5 spørgsmål til kulturministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger og politiske bemærkninger[Udvalgetindstiller lovforslaget tilvedtagelse uændret. ]Troels Christensen (V) Ellen Trane Nørby (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Preben Rudiengaard (V)nfmd.Karin Nødgaard(DF)fmd.Pia Kjærsgaard (DF) Rasmus Jarlov (KF) Per Ørum Jørgensen (KD) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Mogens Jensen(S) Lise von Seelen (S) Leif Lahn Jensen (S) Yildiz Akdogan (S) Pernille Frahm (SF) Holger K. Nielsen (SF) Johs. Poulsen (RV)Per Clausen (EL)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.For Venstre er det væsentligt at understrege, at der genereltikke stilles højere krav til budgetter, regnskab og revision endtidligere med lovforslaget.Det er vigtigt for Venstre, at bagatelgrænsen for hvornårder skal revideres m.m. står i rimeligt forhold til det ydedetilskuds størrelse, sådan at vi ikke skyder spurve med kanoner.Når det drejer sig om vedtægterne for de selvejende insti-tutioner og Kulturministeriets gennemsyn af disse – forventerVenstre, at ministeriet bestræber sig på at vejlede og rådgiveså pædagogisk som muligt, så foreningernes autonomi i videstmulig omfang respekteres.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sam-bandsflokkurin parti var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen.
DocIDJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldisflokkurin (TF)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 50Bilagsnr.123TitelHøringssvar og høringsnotat, fra kulturministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 50Spm.nr.12345TitelSpm. om, hvilke organisationer/foreninger der fremover skal have godkendt de-res budgetter, til kulturministeren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren vil redegøre nærmere for indholdet af møde mellem DIFog Kulturministeriet, til kulturministeren, og ministerens svar herpåSpm., om det er tilskudsmodtagere som får øget deres administrative byrder somkonsekvens af lovforslaget, til kulturministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad der er kommet ud af drøftelser mellem KL og Kulturministeriet,til kulturministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke overvejelser ministeren gør sig i forhold til at indføre en typeCSR-regelsæt for institutioner, der får støtte fra Kulturministeriet, til kulturmi-nisteren, og ministerens svar herpå