Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
933430_0001.png
933430_0002.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. december 20102010 - 4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 8. december 2010 stillet mig følgende spørgsmål 23vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 23:

"Idet ministeren ikke giver de ønskede oplysninger i svaret på L 48 – spm. 15,bedes ministeren genbesvare spørgsmålet og således oplyse, hvilke andre ek-sempler der er i lovgivningen på, at man stiller krav om to beslutningsproces-ser, således som L 48 indebærer - altså at der skal være et mellemliggende valg,før beslutningen implementeres."

Svar:

Lovforslaget indeholder et forslag om yderligere procedurekrav i forbindelsemed nedklassificering af offentlige veje til private, herunder et krav om, atkommunalbestyrelsen skal offentliggøre planer om nedklassificering mindst 4år før, der kan træffes endelig beslutning om, at en vej skal nedklassificeres.Den forslåede bestemmelse (§ 105, stk. 1, nr. 4) har følgende ordlyd:”Vejbestyrelsen kan tidligst træffe en beslutning om, at en offentlig vej skalnedlægges og overgå til privat fællesvej eller privat vej 4 år efter, at vejbesty-relsen har offentliggjort, at den påtænker at træffe en sådan beslutning, ogbeslutningen skal træffes senest 6 år efter offentliggørelsen.”Formålet med de foreslåede procedureregler er ikke at der skal gennemføres tobeslutningsprocesser, men at sikre, at en for borgerne indgribende beslutningvarsles.Som nævnt i svaret på L 48 – spm. 15 er formålet med bestemmelsen således atgive grundejere, der skal overtage vedligeholdelsesforpligtelsen mulighed for atindrette sig herpå, herunder organisere sig og spare op.Det er ikke ukendt, at der stilles krav om, at borgerne varsles forud for en be-slutning, der har indgribende konsekvenser for den enkelte.Jeg kan for eksempel henvise til planloven, som blandt andet kræver, at lokal-planer vedtages to gange af kommunalbestyrelsen. Først skal kommunalbesty-
relsen vedtage et forslag til lokalplan, der derefter skal offentliggøres samtmeddeles direkte til de berørte borgere med henblik på at de kan fremkommemed indsigelser. Herefter kan kommunalbestyrelsen endeligt vedtage lokalpla-nen. Et forslag til lokalplan bortfalder i øvrigt, hvis det ikke er vedtaget inden 3år efter offentliggørelsen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt