Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
929262_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
7. december 20102010 - 4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål14 vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 14:

"Ministeren bedes oplyse, hvor mange henvendelser fra grundejere eller grund-ejerforeninger, Transportministeriet har fået med klager over en kommunesnedklassificering af en kommunevej til privat fællesvej, siden kommunalrefor-men trådte i kraft. Oplysningerne bedes opgjort samlet og for hver kommune."

Svar:

Behandlingen af klager over afgørelser efter vejlovgivningen er henlagt til Vej-direktoratet.Der foreligger ingen samlet opgørelse over antallet af klager over kommunersafgørelser om nedklassificering af offentlige veje til private.Adgangen til at klage over afgørelser efter vejlovgivningen er imidlertid be-grænset til retlige spørgsmål. Grundejerne har således ikke efter den gældendelov mulighed for at klage over vejens stand, når vejen nedklassificeres til privatfællesvej.Antallet af klager i perioden efter kommunalreformen vurderes derfor uden be-tydning for behovet for ændring af procedurereglerne, herunder indførelse afkrav om tilstandsrapporter og klageadgang til Vejdirektoratet over vejensstand.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt