Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
928365_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. december 20102010-4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål10 vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 10:

"Hvorfor har ministeren fundet det nødvendigt at fremsætte et indgribende ogomfattende lovforslag i hast med kort høringsfrist etc., fremfor at løse de fåkonkrete sager om kommuners omklassificering af veje, der har været fremme ipressen, som tilsyneladende ligger til grund for lovforslaget?"

Svar:

Det er fundet nødvendigt at forbedre grundejernes retsstilling i forbindelsemed nedklassificering af kommuneveje til private fællesveje, hvilket nødven-digvis må ske ved ændring af den gældende vejlov.Reglerne for kommunernes nedklassificering af offentlige veje til private fæl-lesveje findes i lov om offentlige veje, mens regelsættet, der regulerer istand-sættelse og vedligeholdelse mv. af private fællesveje, findes i lov om private fæl-lesveje. I forbindelse med ændringen af lov om private fællesveje er det fundethensigtsmæssigt samtidig at ændre procedurerne for kommunernes overdra-gelse af ansvaret for vedligeholdelsen af vejen til de private grundejere.Angående høringsfristen kan jeg henvise til, at der som led i lovforberedelsen inovember 2009 har været afholdt et interessentseminar med deltagelse af re-præsentanter fra bl.a. KL, Parcelhusejernes Landsforening, Videncentret forLandbrug, Den Danske Landinspektørforening og Aalborg Universitet - sektionfor Geoinformatik og Arealforvaltning, hvor et første udkast til lovforslag blevpræsenteret. Dette første lovudkast har endvidere været drøftet med repræsen-tanter for den danske vejsektor på Vejforum konferencen i december 2009. Iforlængelse heraf har Transportministeriet modtaget en række skriftlige indlægmed forslag og ønsker til indholdet af en ny lov.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt