Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 46 Bilag 92
Offentligt
973281_0001.png
973281_0002.png
Dragør den 21. marts 2011Til Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel HaarderIndenrigs- og SundhedsministerietSlotsholmsgade 10-121216 København K
VEDR.: L 46 (bedes indgå og offentliggøres på Folketingets hjemmeside som bilag til L 46).Kære Bertel HaarderTak for brev af 15. marts 2011.Jeg konstaterer, at det nu står klart, at der i realiteten kun er tale om en mulighed for, at Øfeldtsbehandlingsprincipper kan anvendes i fysioterapien. Vi patienter kan imidlertid ikke slå os til tåls meden evt. mulighed - vi har brug for sikkerhed!For det er vel ikke meningen, at vi skal starte fra en ende af med at undersøge, om nogen af de 1900fysioterapi-klinikker, du nævner, evt. skulle kunne tilbyde samme behandling som på Øfeldt Centrene.Vi har i forvejen brugt al for lang og kostbar tid på forskellige virkningsløse behandlinger. Flere af oshar mistet vores job på den bekostning. Var vi kommet til Øfeldt med det samme, havde vi med storsandsynlighed kunnet bevare det job, vi havde til at starte med, hvilket tilmed ville være samfunds-besparende - j o før den rette behandling sættes ind, jo kortere behandlingstid og jo færre udgifter.Alle de fysioterapi-klinikker, som vi har forsøgt os med, kunne ikke give os en behandling, der blot er ensmule i nærheden af den behandling, vi får hos Øfeldt.Og som jeg har været inde på før - hvis vi havde kunnet få tilsvarende behandling hos vores lokalefysioterapeut, så var der jo ingen grund til, at vi tager hele turen til Øfeldt i henholdsvis Karlslunde ogRødovre.Jeg fornemmer desværre, at du ikke har samme indsigt i alvoren i denne sag. For os patienter betyderden rette behandling hele vores liv til forskel.
Med venlig hilsen
Peter HansenTalsmand for Øfeldt-patientemeNdr.Kinkelgade 17 M2791 Dragør
CC: Kopi til samtlige folketingsmedlemmer, herunder Folketingets Sundhedsudvalg.
Indenrigs- og
«•
Slotshoimsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M [email protected]Wwww.im.dk
Indenrigs- og sundhedsministeren
Peter Hansen[email protected]
København, den 15. marts2011Sagsnr.: 1009481Dok. nr.: 467346
pr
LKære Peter HansenTak for dit brev af 24. februar 2011 vedr. Øfeldt Centrene.
f*>»^
Du spørger, hvordan jeg på den ene side kan oplyse, at Sundhedsstyrelsenvurderer, at Øfeldts Centrenes træningsterapier kan anvendes i fysioterapien,når jeg samtidig oplyser, at det ikke er muligt at redegøre for det præciseindhold af træningstilbuddet i de enkelte klinikker i hele landet.Som du selv gør opmærksom på, er der dog netop tale om en vurdering afmuligheden for at anvende Øfeldts træningsprincipper, mens der ikke findesen opgøreise over, i hvilket omfang disse principper i praksis anvendes i hverenkelt af de ca. 1.900 klinikker, som yder fysioterapi efter overenskomst medRegionernes Lønnings- og Takstnævn.Du fremhæver endnu engang, at du mener, vurderingen af Øfeldt Centrenesmetoder bør tage udgangspunkt i et besøg i Øfeldt Centrene. Hertil kan jegblot gentage, at Sundhedsstyrelsen tager udgangspunkt i videnskabeligeundersøgelser, når styrelsen vurderer behandlinger i sundhedsvæsnet.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder