Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 46 Bilag 46
Offentligt
924883_0001.png

Til medlemmer af Folketingets Sundhedsudvalg

Herlev den 28. nov. 2010
Hermed fremsender jeg flg. som bilag til L 46. Specialiseret behandling Øfeldt Centret.Under behandlingen af L 46 den 16-11-10 fremgik det, at Sundhedsudvalget vurdererbehandlingen på Øfeldt Centrene på niveau med den almene fysioterapi.

Mit forløb samt træning:

Jeg er 73 år, har haft Parkinsons Syge (PS) i 22 år og har altid været meget fysisk aktiv, løbetpå ski, vandret i bjerge, løbet DHL- stafetløb m.m.I januar 2008 blev jeg opereret i ryggen for en scoliose. Operationen var vellykket, men pågrund af smerter kom jeg kun op at gå en gang om dagen Efter 3 uger blev jeg udskrevet frahospitalet og overflyttet til lokalt genoptræningscenter.Her fik jeg kun træning 2 x om ugen i maks. 10 min. med pauser, resten af dagen sad jeg i enkørestol, hvilket er katastrofalt for en PS- patient.Det gik kun langsomt fremad, fordi mine muskler var blevet stive og havde udviklet sigforkert p.g.a. min lange immobilisering, og min PS.5-6 uger efter operationen tog jeg hjem, da de ikke ville give mig yderligere træning.Herefter fik jeg 5 gange á ½ time træning i varmt vand.Hvorefter jeg blev tilbudt vedligeholdende træning, hvilket jeg ikke kunne acceptere.

I beg. af august 2008

begyndte jeg hos Teddy Øfeldt (TØ) i Rødovre, her fik jegstyrketræning samtidig med, at man med skinner koordinerede musklerne i mine ben.Jeg var på dette tidspunkt ikke i stand til at støtte på mine ben, jeg kunne ikke selv forflyttemig fra seng til kørestol, og mine hænder kunne ikke holde på en kop, endsige på bestik.I beg. af september 2008 kunne jeg selv forflytte mig.Rampen til min hoveddør blev fjernet, og jeg kunne ved støtte gå ind fra bil til entre.November 2008, lod jeg kørestolen stå i venteværelset hos TØ, og jeg gik med støtte afbehandlere ind til behandlingsrummet.Mine fødder der tidligere vrikkede om, blev efterhånden bedre.Ved juletid tog jeg de første skridt uden støtte. Det gik op og ned i perioder p.g.a. smertersvingende vægt, fald o.a.Fra juli 2009 blev kørestolen kun benyttet på længere strækninger, bl.a. p.g.a. problemer medåndedrættet.Februar 2009 begyndte jeg yderligere træning af mine fingre hos TØ, dette hjalp, så jegefterhånden selv klarer spisning og påklædning, jeg mangler dog stadig finmotorik til knapper,snøre sko o.a.

Den entusiasme jeg ser hos behandlerne på Øfeldt Centret, har jeg kun i mit forløb

med fysioterapeuter og ergoterapeuter mødt en enkelt gang.

(Har gået til fysioterapi ica. 15 år)Min kone kører gerne de 24 km 2 gange om ugen til TØ i Rødovre, for at jeg kan få dentræning ingen andre kan tilbyde mig.Kommunen mente i sept. 2008, at min tilstand ikke kunne blive bedre.Havde dette været tilfældet, er jeg ikke i tvivl om, at jeg havde været nødt til at belastekommunen med hjælp til personlig pleje m.m.Fysioterapeuterne sagde, at de ikke kunne gøre noget ved de muskler, der havde udvikletsig forkert, samt at jeg aldrig ville komme til at gå igen.

Jeg mener absolut ikke, at man kan sidestille Øfeldt Centrene med almen fysioterapi.

Venlig hilsenKnud RasmussenLidsøvej 422730 Herlev