Det er jo dejligt, at der for en gangs skyld er et lovforslag, vi behandler, som der er opbakning til, også fra venstrefløjen i Folketinget.
Med det her lovforslag får undervisningsministeren en bemyndigelse til at fastsætte regler om, at ombedømmelse og omprøve i teoretisk pædagogikum kan føre til en lavere karakter.
Det kan det ikke i dag, og vi synes sådan set, det er meget rimeligt, at det også kan føre til en lavere karakter.
Som andre ordførere har bemærket heroppefra, kan det jo også det på andre uddannelser, hvor vi jo netop også har taget det initiativ.
Så det er udmærket.
Der er et par andre ændringer angående anerkendelse af udenlandske lærerkvalifikationer.
I dag er det sådan, at det er Styrelsen for International Uddannelse, som kan anerkende en lærer med udenlandske kvalifikationer til at undervise i folkeskolen, hvis altså uddannelsen er fra et EU- eller et EØS-land.
Styrelsen for International Uddannelse har jo tidligere ligget under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, men i dag ligger styrelsen under Undervisningsministeriet, og det kommer til at stå meget mere klart i lovgivningen i det her lovforslag.
Lovforslaget betyder, at kompetencen til at godkende personer med udenlandske lærerkvalifikationer til at varetage undervisningen i 1.-10.
klasse fremover også kommer til at være under Styrelsen for International Uddannelse.
Med andre ord kan Styrelsen for International Uddannelse efter det her lovforslag godkende, at lærere kan varetage undervisningen i 1.-10.
klasse i folkeskolen, såfremt de ikke har gennemført den danske læreruddannelse til lærer i folkeskolen eller ikke har fået godkendt en anden dansk læreruddannelse.
Herudover bliver ministeren bemyndiget til at fastsætte nogle nærmere regler om krav til godkendelse af udenlandske lærerkvalifikationer.
I forhold til de krav mener vi jo i Dansk Folkeparti, at det er uhyre vigtigt, at et væsentligt krav, for at man kan godkendes, selvfølgelig skal være, at man kan tale og skrive dansk, og at det selvfølgelig forudsættes, at undervisningssproget, uanset om man skal undervise i folkeskolen eller på en ungdomsuddannelse, er dansk.
Derfor vil vi i Dansk Folkeparti i udvalgsbehandlingen stille spørgsmål om netop det her til ministeren, med henblik på at de svar så kan blive optrykt i den betænkning, som vi kommer til at afgive i udvalget.
Men vi kan i Dansk Folkeparti støtte ændringerne og lovforslaget.