Kommunaludvalget 2010-11 (1. samling)
L 30 Bilag 5
Offentligt
928858_0001.png
928858_0002.png
928858_0003.png
Betænkning afgivet af Kommunaludvalget den 2. december 2010
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om konkurrencemæssig ligestilling mellemkommuners og regioners egenproduktion og køb af ydelser hos eksterneleverandører i relation til udgifter til merværdiafgift m.v. samt om Momsfondet(Nedlæggelse af Momsfondet)[af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 14. oktober 2010 og var til1. behandling den 5. november 2010. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Kommunaludvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 3 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og indenrigs- og sundhedsministeren sendteden 24. september 2010 dette udkast til udvalget, jf. (2009-10)KOU alm. del – bilag 127. Den 28. oktober 2010 sendte in-denrigs- og sundhedsministeren de indkomne høringssvar oget notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 12 spørgsmål til indenrigs- og sund-hedsministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besva-ret.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget (V, DF og KF) indstiller lovforslagettilvedtagelse uændret.Etmindretali udvalget (S, SF, RV og EL) indstiller lov-forslaget tilforkastelseved 3. behandling.Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti beklager denbeskæring af midler til forsknings- og uddannelsesformål medrelevans for kommuner og regioner, der sker med vedtagelsenaf denne lov. Der er et stort behov for forskning og uddannelsefor at møde de udfordringer, som den offentlige sektor stårover for i arbejdet på at bevare velfærdssamfundet og en vel-fungerende, moderne offentlig sektor.Det fremgår af de svar, der er givet af indenrigs- og sund-hedsministeren i forbindelse med arbejdet med lovforslaget,at der ikke kompenseres for de besparelser, der sker, men atdet forventes, at kommuner og regioner finder midlerne tilfortsat arbejde med efteruddannelse andre steder, dvs. ved be-skæringer på andre konti med lavere serviceniveau på disseområder til følge.Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin var påtidspunktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteretmed medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang tilat komme med indstillinger eller politiske udtalelser i betænk-ningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen.
Sophie Løhde (V) Erling Bonnesen (V) Hans Christian Thoning (V) Per Bisgaard (V) Flemming Damgaard Larsen (V) HansKristian Skibby (DF)fmd.Henrik Brodersen (DF) Rasmus Jarlov (KF)nfmd.Jørgen S. Lundsgaard (KF) Rasmus Prehn (S)
DocIDJournalnummer
2
Maja Panduro (S) Thomas Jensen (S) Lennart Damsbo-Andersen (S) Meta Fuglsang (SF) Karl H. Bornhøft (SF) Johs. Poulsen(RV) Line Barfod (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikkemedlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldisflokkurin (TF)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 30Bilagsnr.1234TitelTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHøringssvar og høringsnotat, fra indenrigs- og sundhedsministerenUdkast til betænkning2. udkast til betænkning
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 30Spm.nr.1TitelSpm. om, hvilke konsekvenser nedlæggelse af Momsfondet får for aktivitetsni-veauet på efteruddannelsesområdet i kommunerne, til indenrigs- og sundheds-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke konsekvenser afviklingen af Momsfondet vil få for viderefø-relsen af Metropol og Center for Offentlig Kompetenceudviklings COK's akti-viteter, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om harmonien mellem nedskæringerne på Metropol og COK som følge afafviklingen af Momsfondet og trepartsaftalens målsætninger fra 2007, til inden-rigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor kommunerne ikke bliver kompenseret via DUT for nedskæ-ringerne på Metropol og COK som følge af afviklingen af Momsfondet, tilindenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange færre undervisningsforløb der forventes i lyset af bespa-relserne på Momsfondet, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvorvidt der er foretaget en evaluering af aftalen i 2011, til indenrigs-og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange af midlerne fra trepartsaftalen til uddannelse af medar-bejdere i den offentlige sektor der er finansieret af midler fra Momsfondet, tilindenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorvidt trepartsaftalen er opfyldt, til indenrigs- og sundhedsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan udviklingen har været i den kommunale efteruddannelse i2008, 2009 og 2010, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvorvidt kommunale efteruddannelsesaktiviteter vil blive påvirket inegativ retning af nedlæggelsen af Momsfondet, til indenrigs- og sundhedsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om efteruddannelsesaktiviteter, til indenrigs- og sundhedsministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, hvorvidt den uddannelse, der ikke længere kan finansieres ved Moms-fondets midler, skal finansieres af midler, der ikke er påvist, til indenrigs- ogsundhedsministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
67
89
10
1112