Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 3
Offentligt
920566_0001.png
920566_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
23. november 2010Strafferetskontoret2010-730-1238LON40857
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lovom ændring af straffeloven og retsplejeloven (Skærpede straffe for hæle-ri, tæt samarbejde om udveksling af oplysninger mellem kriminalforsor-gen, de sociale myndigheder og politiet i forbindelse med dømtes løsla-delse (KSP-samarbejdet)) (L 3), som Folketingets Retsudvalg har stillettil justitsministeren den 2. november 2010.
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov om ændring af straffelo-

ven og retsplejeloven (Skærpede straffe for hæleri, tæt samarbejde

om udveksling af oplysninger mellem kriminalforsorgen, de sociale

myndigheder og politiet i forbindelse med dømtes løsladelse (KSP-

samarbejdet)) (L 3):

”Hvad er ministerens holdning til at ændre forslagets § 2, så-ledes, at der indsættes en indskrænkende tekst i lovteksten ioverensstemmelse med det Institut for Menneskerettighederforeslår i sit høringssvar om, at ”i det enkelte tilfælde foreta-ges en konkret vurdering af, om videregivelse er nødvendigog berettiget”?”

Svar:

Det følger af lovforslagets § 2, nr. 1, at det vil være en betingelse for vi-deregivelse af oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold somled i KSP-samarbejdet, at videregivelsen må anses for nødvendig af hen-syn til samarbejdet.Som anført i den kommenterede høringsoversigt skal de deltagendemyndigheder således i hvert enkelt tilfælde vurdere, om det konkret ernødvendigt at videregive oplysninger af den nævnte karakter for, at sam-arbejdet kan fungere.Den foreslåede ordning for KSP-samarbejdet svarer til de ordninger, dergælder for henholdsvis SSP- og PSP-samarbejdet, hvor det nævnte nød-vendighedskriterium ikke ses at have givet anledning til problemer ipraksis.Jeg finder derfor ikke, at der er behov for yderligere præcisering af,hvornår der kan videregives oplysninger om enkeltpersoners rent privateforhold som led i KSP-samarbejdet.
2