Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 21
Offentligt
920313_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål9, L 21, stillet efter ønske fra Per Dalgaard (DF).Jeg skal hermed besvare spørgsmålet.Dato:23. november 2010J.nr.2010-48

Spørgsmål 9

Er det muligt at indsætte en bestemmelse i lovforslaget om, at den yderligerebrug af biobrændstoffer, som lovforslaget lægger op til, skal være fremstillet vedhjælp af 2. generationsteknologi? Vil ministeren i givet fald stille ændringsforslagherom eller - som teknisk bistand - fremsende et udkast hertil?

Svar:

Der har hersket en del usikkerhed om, hvorvidt det i henhold til VE-direktivet er muligtat stille krav om, at en del af de iblandede biobrændstoffer skal være baseret på 2.generations teknologi. Der er derfor rettet henvendelse til Kommissionen for at fåafklaret, om dette er en mulighed. Der er endnu ikke modtaget svar.Derudover vil der formentligt gå nogle år før 2. generationsteknologien hargennemgået en sådan udvikling, der giver mulighed for at fastsætte en tvungeniblandingsprocent. I øjeblikket produceres der hovedsageligt 2. generationsbiobrændstoffer på forsøgsanlæg frem for egentlige kommercielle storskalaanlæg.
Med venlig hilsen
Lykke Friis