Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 21
Offentligt
920349_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 3. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål6, L 21, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF).Jeg skal hermed besvare spørgsmålet.Dato: 23. november 2010J.nr.2010-48

Spørgsmål nr. 6:

"Lægger den bagvedliggende EU-lovgivning hindringer i vejen for Danmarksmuligheder for at leve op til sine reduktionsforpligtelser i Kyotoprotokollen ellergenerelt i forhold til Klimakonventionen?"

Svar:

Brændstofkvalitetsdirektivet, der skal være gennemført den 31. december i år,pålægger olieselskaberne at reducere deres udledning af drivhusgasser med mindst6 pct. Det er op til olieselskaberne selv at vælge den metode, de vil benytte til atopfylde deres reduktionsforpligtelse, men det forventes, at en stor del af denneforpligtelse vil blive opfyldt med brug af biobrændstoffer.En øget brug af biobrændstoffer efter brændstofkvalitetsdirektivet, vil ikke komme ikonflikt med Danmarks reduktionsforpligtelser efter Kyoto-protokollen ellerKlimakonventionen, da disse ikke sætter grænser for brugen af biobrændstoffer itransportsektoren.
Med venlig hilsen
Lykke Friis