Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 209
Offentligt
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
23. juni 2011Strafferetskontoret2011-730-1363RAJ41958
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 48 vedrørende forslag til lovom ændring af straffeloven (Skærpede straffe for hjemmerøveri og orga-niseret indbrudskriminalitet) (L 209), som Folketingets Retsudvalg harstillet til justitsministeren den 14. juni 2011. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 48 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til
lov om ændring af straffeloven (Skærpede straffe for hjemmerøveri
og organiseret indbrudskriminalitet) (L 209):
”Hvor ofte har politiet, som omtalt i ovenstående svar påspørgsmål nr. 57 ad Akt 128 af 6. juni 2011, modtaget oplys-ninger fra udlandet om eftersøgte køretøjer, der er anvendt afhjemmerøvere, og hvor ofte har det medvirket til en opkla-ring?”Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:”Det er ikke muligt for Rigspolitiet at oplyse, hvor ofte poli-tiet har modtaget oplysninger fra udlandet om eftersøgte kø-retøjer, der er anvendt af hjemmerøvere, herunder hvor oftedisse oplysninger har medvirket til opklaring af en sag.Det kan dog i den forbindelse oplyses, at Rigspolitiet i enrække tilfælde har modtaget underretninger (early warnings)fra udenlandske samarbejdspartnere i sager, hvor udenland-ske politimyndigheder har haft en konkret mistanke om, atnavngivne personer vil rejse til Danmark med henblik på atbegå berigelseskriminalitet. I flere af disse sager har Rigspo-litiet endvidere modtaget underretning om, hvilke køretøjerde pågældende personer formodes at ville benytte. I disse til-fælde har Rigspolitiet straks videresendt oplysningerne tilpolitikredsene til brug for eventuelle efterforskninger. Rigs-politiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der nærmere kanbelyse, hvorvidt oplysningerne har medvirket til opklaring afstrafbare forhold.”
2