Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208
Offentligt
1003084_0001.png
1003084_0002.png
J.nr. 2011-311-0063Dato: 26. maj 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 208 - Forslag til lov omændring af ligningsloven og lov om hjemme-service. (Forsøgsordning med fradrag for hjælp og istandsættelse ihjemmet).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 50 af 25. maj 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).
Peter Christensen/ Søren Schou
Spørgsmål 50:Hvorfor foreslår regeringen ikke en målrettet støtte til energirenovering i stedet for at dele pen-ge ud med rund hånd til alle typer af boligforbedringer, f.eks. installation af nye køkkener ogjacuzzier?
Svar:Regeringen har valgt at udforme BoligJobordningen som en fradragsordning for dels atgøre ordningen smidig og ubureaukratisk, dels at forfølge målet om at reducere det sorte arbej-de. Disse to mål opfyldes ved fradragsordningen, hvor det ved anvendelse af SKATs systemerbliver muligt både at sikre borgerne det korrekte fradrag og sikre, at den fradragne lønindkomstkommer til beskatning hos modtagerne.Det er meget afgørende for regeringen, at ordningen kan fungere smidigt og med så få admini-strative omkostninger som muligt for såvel borgerne og virksomhederne som skattemyndighe-derne.Ved afgrænsningen af hvilke serviceydelser, der er omfattet af fradragsordningen, er der tagetudgangspunkt i de tidligere lignende tilskudsordninger. I forhold til vedligeholdelse og repara-tion af eksisterende helårsbolig er der tale om en gengivelse af ydelserne fra Renoveringspuljen2009, jf. bekendtgørelse nr. 281 af 7. april 2009. Herudover vil regeringen i øvrigt ikke blandesig i prioriteringen af, hvor borgerne mener at kunne opnå størst nytte ved BoligJobordningen.Med hensyn til en samfundsmæssig fornuftig anvendelse af BoligJobordningen, har jeg, somjeg også gav udtryk for ved 1. behandlingen af lovforslaget, stor tiltro til, at danskerne selv kanfinde ud af, hvilke af de omfattede ydelser de mener, der er behov for at anvende fradraget til.Samtidig indebærer afgifterne på energi i forvejen en stærk tilskyndelse til at gennemføre ener-gibesparelser, og derfor forventer jeg, at mange vil vælge at benytte ordningen til hensigtsmæs-sige energirenoveringer. En effektiv energipolitik indebærer, at dobbeltregulering så vidt muligtundgås.
Side 2