Baggrunden for det her lovforslag er jo rimelig alvorlig.
Vi står i en situation nu, hvor der i dansk landbrug er en meget høj dødelighed blandt især søer, og der er et meget stort forbrug af antibiotika.
På en eller en måde hører de to ting jo nok sammen.
Begge dele er et udtryk for, at vi har et produktionssystem, som ikke er i orden, når det gælder dyrevelfærd.
Regeringen skal ikke have utak for, at den tager fat på det nu.
Efter vores opfattelse kunne man jo have gjort det for et stykke tid siden, men regeringen skal ikke er utak for, at den nu endelig tager fat på noget af det.
Vi synes også, at det er fint nok at tage de besætninger, hvor der er en stor overdødelighed blandt dyrene og et stort forbrug af antibiotika, og bruge dem som rettesnor for, hvor der skal sættes ind først.
Vi synes nok, at ambitionsniveauet er noget lavt.
Når man i regeringen siger, at man frem til 2013 vil sænke antibiotikaforbruget med 10 pct., forekommer det jo at være noget uambitiøst.
Det er sådan set ikke mere, end vi har set, det har kunnet stige i løbet af et år eller halvandet, så det ambitionsniveau er i hvert fald ikke noget, man skal forvente sig de store roser for.
Vi synes, at man burde tage noget kraftigere fat over for antibiotikaforbruget.
Vi kan ikke helt forstå, at det ikke ville være en rigtig udmærket idé at anvende gult kort-systemet – som vi synes er udmærket – for de besætninger, der ligger over gennemsnittet, og ikke kun for de allerstørste syndere.
Det har vi lidt svært ved at forstå, og jeg vil godt have, at ministeren her fra Folketingets talerstol kunne forklare lidt om, hvorfor man synes, at det kun skal være de allerstørste syndere, man skal tage fat i.
Antibiotikaforbruget er så stort et problem, fordi det jo også medfører, at bakterierne bliver resistente.
Det vil på et tidspunkt betyde, at man ikke vil kunne behandle sygdom hos mennesker med netop den antibiotika.
Så problemet er jo stort nok, og derfor synes jeg, det ville være godt, hvis ministeren kunne forklare, hvorfor man ikke har et højere ambitionsniveau end det, man har.
Under udvalgsarbejdet vil vi se på, om vi kan få lovforslaget forbedret.
Jeg vil sige, at der er brug for en væsentlig forbedring.
Det, vi anser for at være det allerstørste problem i forbindelse med antibiotikaforbruget, er, at en meget stor del af det antibiotika, der bruges i svinebruget, fodrer man grisene med, hvis jeg skal sige det lidt populært.
Man blander antibiotika i foderet eller i vandet til alle grisene, selv om det måske kun er 5 eller 10 pct., der er syge.
Jeg vil godt have ministerens svar på, om ministeren virkelig synes, at det er en forsvarlig måde at bekæmpe sygdomme på, at man både giver antibiotika til de syge dyr, som måske kun udgør 5 eller 10 pct., og samtidig til alle de raske.
Det er nok et område, hvor jeg synes, ministeren skulle se at komme til besindelse og komme frem til, at der må findes et system, som indebærer, at vi behandler de syge dyr og kun de syge dyr.
Som sagt er der gode takter i det her, og vi vil gå ind i udvalgsarbejdet med et åbent sind og prøve på at gøre forslaget bedre, end det er.