Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 178 Bilag 1
Offentligt
977000_0001.png
977000_0002.png
LIGESTILLLINGSVURDERINGAF LOVFORSLAG30. marts 2011
Lov L 178om ændring af barseludligningsloven(udskydelse af revisionsfristen)
J.nr. 2011-0003316JAIC/TLO
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Beskæftigelsesministeriet1. juni 2011Torben Lorentzen7220 5079[email protected]

Baggrund for loven

Ændringen i barseludligningsloven udskyder fristen for fremsættelse af lovforslagom revision af barseludligningsloven fra folketingsåret 2010-11 til folketingsåret2011-12.Denne udsættelse skal sikre den fornødne tid til de politiske forhandlinger i forligs-kredsen bag barseludligningsloven.Det er i forligskredsen bestemt, at lovrevisionen skal ske på grundlag af en uaf-hængig evaluering. Denne evaluering er nu foretaget af Cowi A/S. Forløbet om-kring udarbejdelsen af evalueringen har imidlertid trukket ud, hvilket er baggrun-den for denne udsættelse.Det er fortsat planlagt, at der vil blive indkaldt til politiske drøftelser allerede her iforåret. Dette lovforslag vil ikke have indflydelse på den igangsatte politiske pro-ces.

Lovforslagets formål

Formålet er alene at udskyde fristen for, at ministeren skal fremsætte lovforslag omrevision af loven i indeværende Folketingssamling.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Lovændringen er af teknisk karakter. Lovforslaget udsætter alene fristen for, at mi-nisteren skal fremsætte lovforslag om revision af loven for derved at afvente resul-tatet af de politiske drøftelser. Lovforslaget er altså ikke til hinder for fremsættel-sen af et ændringsforslag til loven, men udskyder alene ministerens forpligtelse tilat fremsætte lovforslag om revision af loven.

De sekundære målgrupper for lovforslaget

-

Samlet vurdering

Lovforslaget er af teknisk art og har ikke indflydelse på barseludligningslovens li-gestillingsmæssige konsekvenser eller på kvinder og mænds muligheder og adfærdpå arbejdsmarkedet.
2