Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 173
Offentligt
994686_0001.png
994686_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
10. maj 20112011-907
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 18. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 9 ved-rørende L 173 – Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel (Tilladelser tiloffentlig servicetrafik og krav til beklædning af førere af taxier), som jeg her-med skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål 9:

”Hvad er ministerens kommentar til de bekymringer, der fremføres i DanskeRegioners høringssvar?”

Svar:

Danske Regioner anfører i sit høringssvar, at det vil være et problem for regio-nernes siddende patientbefordring, hvis regionerne ikke kan indgå kontraktmed en udvalgt leverandør om siddende patientbefordring.Den siddende patientbefordring, som Danske Regioner i dag får udført gennemkontrakter med udvalgte leverandører, udføres af sygetransportkøretøjer, taxi-er eller busser. Lovforslaget berører ikke denne form for kørsel.Danske Regioner anfører endvidere, at regionerne har behov for patiensbefor-dring på tværs af kommunerne, og også på tværs af regionerne, f.eks. fra Regi-on Sjælland til Universitetshospitalet i Odense. Det vil have store og formentligutilsigtede konsekvenser, hvis lovforslaget eller kommunernes tilladelser læg-ger restriktioner herfor.Ifølge lovforslaget skal kommunalbestyrelserne efter en procedure, der vil blivefastsat i bekendtgørelsesform, én gang årligt forhandle med Regionsrådet, omen eventuel antalsbegrænsning for tilladelser til offentlig servicetrafik i kom-munen.Regionsrådet kan i forbindelse med forhandlingerne med de enkelte kommu-ner høre trafikselskabet. Efter afslutningen af forhandlingen mellem kommu-nalbestyrelsen og Regionsrådet meddeler kommunalbestyrelsen transportmi-
nisteren, om der ønskes fastsat en begrænsning af antallet af tilladelser til of-fentlig servicetrafik, i givet fald med angivelse af antal tilladelser, der maksi-malt må udstedes.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt