Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 173
Offentligt
994690_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
10. maj 20112011-907
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 18. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 11vedrørende L 173 – Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel (Tilladelsertil offentlig servicetrafik og krav til beklædning af førere af taxier), som jeghermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kim Christiansen(DF).

Spørgsmål 11:

”Har ministeren overvejet at flytte kompetencen til at fastsætte antallet aftilladelser til offentlig servicetrafik fra kommunerne til Trafikstyrelsen, forherved at forebygge kassetænkning i kommunerne? Hvis ikke, hvad er daårsagen til ministerens modstand mod et sådan ændringsforslag?”

Svar:

Efter min opfattelse er kommunerne de rette til at vurdere behovet fortilladelser til offentlig servicetrafik på grund af deres lokalkendskab – ligesomde i dag gør det med taxitilladelser.En fastsættelse af antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik er en mulighedfor kommuner, der vurderer, at disse tilladelser vil give et problem med f.eks.taxibetjeningen af udkantsområderne.Hvis en kommune derimod vurderer, at der ikke er problemer iudkantsområderne, eller hvis problemerne ikke vurderes at have at gøre medantallet af tilladelser til tilladelser til offentlig servicetrafik, kankommunalbestyrelsen vælge ikke at lægge loft på antallet af tilladelser til
offentlig servicetrafik.Jeg har tiltro til, at kommunerne i deres vurdering tager saglige hensyn.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt