Tak for det.
Forordningen indebærer, at der fremover skal udstedes opholdskort med såkaldte biometriske kendetegn i form af personfotografier og fingeraftryk til alle tredjelandsborgere, der bl.a.
meddeles opholdstilladelse på baggrund af asyl, familiesammenføring, erhvervs- og studieområdet.
Det synes vi grundlæggende er positivt.
Det betyder alt andet lige, at der forhåbentlig kommer mere styr på illegal indvandring, ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa.
Det er i hvert fald det, vi håber på i Dansk Folkeparti.
Det er jo ikke altid, at det, der kommer fra EU-systemet, er noget, vi klapper i hænderne over, men vi synes faktisk, at der på det her område kan være meget fornuft i at indføre en sådan ordning.
Vi har også forstået, at andre lande, som står uden for Schengensamarbejdet, bl.a.
Storbritannien, faktisk også agter at tilslutte sig det her regelsæt.
Jeg synes så, at det endnu en gang er relevant at hejse flaget med hensyn til grænsekontrollen.
Schengensamarbejdet er jo fornuftigt på mange områder – det her kan være et eksempel på det – da man på forskellige måder har mulighed for f.eks.
at søge i forskellige registre.
Hvis en udlænding har begået kriminalitet i Danmark og vedkommende bliver pågrebet i et andet EU-land eller Schengenland, kan det være meget fornuftigt, at man kan gå ind og søge, om der er noget på den pågældende person.
Det er jo god politik, og det giver god mening.
Det her giver sådan set også en meget god mening, men det ville jo være rigtig fornuftigt, hvis man samtidig supplerede de her initiativer på europæisk plan med en mulighed for, at vi også nationalt har mulighed for at tage nogle flere initiativer.
Så opfordringen herfra til regeringen er:
Tag nu at indføre den grænsekontrol, den personkontrol.
Det vil jo alt andet lige medføre, at der både er nogle europæiske tiltag og nogle nationale tiltag, og så kunne det faktisk rykke noget på det her område.
I forbindelse med udvalgsbehandlingen vil vi fra Dansk Folkepartis side spørge ind til, om det her ændrer ved de indholdsmæssige krav, man stiller til udlændinge, der kommer for at få opholdstilladelse.
Vi har forstået, at der ikke bliver ændret ved dem, og vi synes, at det er meget vigtigt, at det fortsat er Folketinget, der netop har mulighed for at opstille de indholdsmæssige krav til udlændinge, der ønsker at få ophold i Danmark.
Vi vil også stille spørgsmål om, hvorvidt det her udvider EU-Domstolens beføjelser over for dansk udlændingepolitik.
Sådan som jeg læser det, gør det det ikke, men vi synes, det er vigtigt, at man får slået det fast i de dokumenter, som kan optrykkes til lovforslaget.
Så har vi også en række spørgsmål om de præciseringer af opholdsdirektivet, som det også medfører.