Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 158
Offentligt
985663_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 18. april 2011Sagn.nr.: 9619Dok.nr.: 227605
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 30. marts 2011udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 38 i forbindelse med forslag til lov om randzo-ner, L158.

Spørgsmål 38:

” Kan ministeren oplyse, om det med den foreslåede ændring i randzoner vil væremuligt at deponere oprenset materiale fra kanaler og afvandingsgrøfter i randzonen,eller om det skal helt ud over de kommende 10 meter?”

Svar:

Lovforslaget ændrer ikke på forpligtigelserne i vandløbsloven om, at bredejere skal tåle vedlige-holdelse, herunder oplægning af materiale fra vandløbene. Det fremgår af bestemmelsen i vand-løbslovens § 28, at ”bredejere og brugere af tilstødende ejendomme skal tåle, at fornødent vedli-geholdelsesarbejde udføres. Fyld, afskåret grøde og andet, der fremkommer ved sædvanlig ved-ligeholdelse, skal den, der bruger de tilstødende ejendomme, modtage og bortskaffe fra vandlø-bets bredder uden erstatning.”Det oprensede materiale må derved ikke deponeres permanent i 2 meter bræmmen, hvor disse erudlagt. Da randzonen er at betragte som landbrugsjord, kan det oprensede materiale deponeres irandzonen. Men det forventes i almindelighed, at bredejerne vil bortskaffe materialet på sædvan-lig vis.
Henrik Høegh
/ Ulla Heiden