Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 136
Offentligt
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
20. april 2011Formueretskontoret2010-702-0142LWM40104
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 24 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om erstatningsansvar og lov om arbejdsskadesikring(Tidspunktet for ophør af krav på erstatning for tabt arbejdsfortjenestem.v.) (L 136), som Folketingets Retsudvalg har stillet justitsministerenden 29. marts 2011.
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 24 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om
erstatningsansvar og lov om arbejdsskadesikring (Tidspunktet for
ophør af krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste m.v.) (L 136):
”Ministeren bedes oplyse om og bekræftende fald, hvilke re-præsentanter for skadelidte, der på noget tidspunkt har ytretønske om, at Arbejdsskadestyrelsen skal kunne udtale sig om”… på hvilket tidspunkt det pågældende erhvervsevnetab igivet fald er indtrådt ” (jf. bemærkningerne til nr. 3 (§ 10, stk.1)”Svar:
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Beskæftigelsesministeriet, der har oplyst bl.a. følgende:”Arbejdsskadestyrelsen har ikke kendskab til en positivlisteover skadelidte repræsentanter, der har ytret ønske om, at Ar-bejdsskadestyrelsen skal kunne udtale sig om ”… på hvilkettidspunkt det pågældende erhvervsevnetab i givet fald er ind-trådt”.Arbejdsskadestyrelsen modtager allerede i dag anmodningerfra såvel forsikringsselskaber og skadelidte repræsentanter. Isager om erhvervsevnetab, hvor forsikringsselskabet er fore-spørger, er der ofte en partrepræsentant på sagen.Den foreslåede ændring af § 10 indebærer, at Arbejdsskadesty-relsen ikke skal stille krav om, at sagens parter skal give for-slag til mulige tidspunkter for skæringsdatoer (og akter), mensom i arbejdsskadesager kan foretage en selvstændig vurderingaf, hvornår det varige erhvervsevnetab er indtrådt.Denne vurdering kan som efter gældende ret være retrospektiv.Udtalelsen vil kunne tjene som vejledende grundlag for af-grænsning af, hvornår skadelidte har lidt et varigt erhvervsev-netab og dermed ikke længere er berettiget til erstatning fortabt arbejdsfortjeneste.”
2