Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 134 Bilag 4
Offentligt
976537_0001.png
976537_0002.png
976537_0003.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. april 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og offererstatningsloven(Underretning ved udgang og løsladelse m.v. og udvidelse af fristen for politianmeldelse ved erstatning fra staten til ofre forforbrydelser)[af justitsministeren (Lars Barfoed)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 9. februar 2011 og var til1. behandling den 3. marts 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringLovforslaget bygger på rapport afgivet af Arbejdsgrup-pen om en styrket indsats over for ofre for forbrydelser. Ju-stitsministeren sendte den 16. december 2010 rapporten tiludvalget, jf. REU alm. del – bilag 146. Rapporten har væretsendt i høring, og den 9. februar 2011 sendte justitsministe-ren de indkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 5 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse.2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Kim Andersen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF)fmd.Marlene Harpsøe (DF)Pia Adelsteen (DF) Tom Behnke (KF) Vivi Kier (KF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen Hækkerup (S) Maja Panduro (S)Mogens Jensen (S) Julie Skovsby (S) Anne Baastrup (SF) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)nfmd.Manu Sareen (RV)Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)
4745
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)
31
DocIDJournalnummer
2
Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
24231794
Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
11112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 134Bilagsnr.123TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 134Spm.nr.1TitelSpm. om, hvad det gennemsnitlige antal psykologbehandlingerfor voldtægtsofre er, til justitsministeren, og ministerens svar her-Spm. om, hvad det gennemsnitlige antal psykologbehandlingerfor andre ofre end voldtægtsofre er, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvilke muligheder der er med den nuværende lovgiv-ning for psykologhjælp i forhold til ofre for forbrydelser, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke muligheder et voldtægtsoffer med bistandsadvo-kat har for samarbejde med anklageren for at få fremhævet deaspekter, som ofret ønsker i sagen, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om hvad det ville koste, hvis henholdsvis bistands- og for-svarsadvokaterne skulle have et vederlag for en halv times arbej-de i forhold til at orientere om konfliktrådsordningen i relevantesager, til justitsministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5