Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 119 Bilag 4
Offentligt
976163_0001.png
976163_0002.png
976163_0003.png
976163_0004.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 00. marts 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af apotekerloven(Veterinærafdelinger, informationspligt om billigere alternativer, ophævelse af regler om apotekers naturligeforsyningsområde, sygehusapotekers blanding af lægemidler m.v.)[af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. januar 2011 og var til1. behandling den 3. februar 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Sundhedsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 4 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og indenrigs- og sunhedsministeren sendteden 9. november 2011 dette udkast til udvalget, jf. SUUalm. del – bilag 49. Den 27. januar 2011 sendte indenrigs-og sundhedsministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 15 spørgsmål til indenrigs- og sun-hedsministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besva-ret.Louise Schack Elholm (V) Preben Rudiengaard (V)fmd.Birgitte Josefsen (V) Sophie Løhde (V) Flemming Møller (V)Liselott Blixt (DF) Karin Nødgaard (DF) Vivi Kier (KF) Pia Christmas-Møller (UFG)nfmd.Sophie Hæstorp Andersen (S)Flemming Møller Mortensen (S) Karen J. Klint (S) Julie Skovsby (S) Karl H. Bornhøft (SF) Jonas Dahl (SF)Manu Sareen (RV) Per Clausen (EL)2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.
DocIDJournalnummer
2
Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 119Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra indenrigs- og sundhedsministe-ren2Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 119Spm.nr.1TitelSpm. om at definere samtlige forvaltningsmyndigheder på sund-hedsområdet, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om en forvaltningsmyndighed på sundhedsområdet kan vi-deregive personhenførbare data, til indenrigs- og sundhedsmini-steren , og ministerens svar herpåSpm. om hvordan krypteringen af personhenførbare medicino-plysninger foregår idag, til indenrigs- og sundhedsministeren , ogministerens svar herpåSpm. om hvordan dekryptering skal foregå hos hver enkelt for-valtningsmyndighed, til indenrigs- og sundhedsministeren , ogministerens svar herpåSpm. om det er muligt at pålægge Lægemiddelstyrelsen at videre-give personhenførbare oplysninger om lægemiddelforbrug, til in-denrigs- og sundhedsministeren , og ministerens svar herpåSpm. om der idag videregives personhenførbare oplysninger fraLægemiddelstyrelsens Lægemiddelstatistikregister, til indenrigs-og sundhedsministeren , og ministerens svar herpåSpm. om eksisterende muligheder for at samkøre data om medi-cinforbrug til statistiske formål, til indenrigs- og sundhedsmini-steren , og ministerens svar herpåSpm. om en statistikmyndighed kan levere de statistiske oplysnin-ger som forvaltningsmyndighederne på sundhedsområdet harbrug for?, til indenrigs- og sundhedsministeren , og ministerenssvar herpåSpm. om de økonomiske omkostninger forbundet med statistiskdatabehandling på sundhedsområdet, til indenrigs- og sundheds-ministeren , og ministerens svar herpåSpm. om patientbesparelse såfremt apotekerne havde udleveretdet billigste lægemiddel, til indenrigs- og sundhedsministeren , ogministerens svar herpåSpm. om rådgivning til kunderne om det billigste lægemiddel iforbindelse med nethandel?, til indenrigs- og sundhedsministe-ren , og ministerens svar herpåSpm. om konsekvenserne for apotekerne såfremt de skal til atkonkurrere med håndkøbsudsalg, til indenrigs- og sundhedsmini-steren , og ministerens svar herpå
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
4
13
14
15
Spm. om mulighed for at etablere et håndkøbsudsalg i egen kom-mune eller i en nabokommune, til indenrigs- og sundhedsministe-ren , og ministerens svar herpåSpm. om at stille et ændringsforslag om at fjerne ophævelsen afdet naturlige forsyningsområde, til indenrigs- og sundhedsmini-steren , og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke muligheder der inden og efter vedtagelsen aflovforslaget vil være for at drive web-apotek, til indenrigs- ogsundhedsministeren, og ministerens svar herpå