Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 113 Bilag 1
Offentligt
946180_0001.png
946180_0002.png
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
ProcesretskontoretTina Bak Jensen2010-740-0479TBJ40906

KOMMENTERET

over

OVERSIGT

Høringssvar vedrørende udkast til lovforslag om ændring af

lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love

(Ændring af revisionsklausul)

I.

Høringen

Et udkast til lovforslaget har været sendt i høring hos følgende myndig-heder og organisationer mv.:Østre og Vestre Landsret, Sø- og Handelsretten, samtlige byretter, Pro-cesbevillingsnævnet, Domstolsstyrelsen, Forbrugerombudsmanden, DenDanske Dommerforening, Dommerfuldmægtigforeningen, HK Lands-klubben Danmarks Domstole, Advokatrådet, Danske Advokater og For-brugerrådet.Justitsministeriets bemærkninger til høringssvarene er anført i kursiv.

II.

Høringssvarene

Østre Landsret, Vestre Landsret, Sø- og Handelsretten, byretterne,

Procesbevillingsnævnet, Domstolsstyrelsen, Forbrugerombudsman-

den og Forbrugerrådet

har ikke bemærkninger til lovudkastet.

Sø- og Handelsretten

anfører, at der i forbindelse med en eventuel revi-sion af reglerne i retsplejelovens kapitel 23 a om gruppesøgsmål kan væ-
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
re anledning til at overveje, om rettens almindelige pligt til at mægle for-lig efter retsplejelovens § 268 også skal gælde for denne type retssager.

Forbrugerrådet

anfører, at flere myndigheder og organisationer børinddrages inden en kommende revision af reglerne.Som det fremgår, er der blandt de høringsparter, der har afgivet hø-ringssvar, ingen bemærkninger til selve lovudkastet om ændring af revi-sionsklausulen. De øvrige bemærkninger vil blive taget i betragtning iforbindelse med overvejelserne om en senere revision af reglerne.

III.

Lovforslaget

I det fremsatte lovforslag er der foretaget følgende ændringer i forhold tildet lovudkast, der har været i høring:1. Tidspunktet for lovens ikrafttræden, jf. lovforslagets § 2, er æn-dret, så loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovti-dende.2. Der er foretaget enkelte redaktionelle ændringer i lovforslaget.
2