Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111
Offentligt
963115_0001.png
963115_0002.png
J.nr. 2010-231-0038Dato: 28.02.2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 111 - Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (Fedt-

afgiftsloven).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 26 af 23. februar 2011. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Torbjørn Christensen

Spørgsmål 26:

Hvad er begrundelsen for at begrænse muligheden for at differentiere efterfedtindhold i den enkelte udskæring til færdigpakkede og uforarbejdede produkter?

Svar:

Branchen ønskede mulighed for at differentiere afgiften på udskæringsniveau, og dethar jeg imødekommet. For at sikre ligestilling mellem store slagterier, som selv udskærerkød til detailhandlen og mindre slagtermestre, som køber eks.vis et halvt dyr og selv skærerdet ud, var det derfor nødvendigt at afgrænse, hvornår der var tale om udskæringsniveau,hvor afgiften kunne differentieres efter det faktiske indhold af mættet fedt, og større udskæ-ringer, hvor der skulle gives fradrag for at kompensere for ben m.v., der senere fraskæres.At kødet skal være færdigpakket til detailhandlen betyder, at kødet skal være beregnet påleverance til detailhandlen, og derfor ikke skal opskæres yderligere. Det vil selvfølgeligvære muligt for et slagteri at differentiere afgiften på udskæringsniveau, selvom de senderfærdigudskåret kød til en emballeringsvirksomhed, som pakker kødet og efterfølgende sen-der det til detailhandlen.
Side 2